#

У Миронівському районі зроблять капітальний ремонт школи

12.03.2020 07:37
У Миронівському районі зроблять капітальний ремонт школи
Фото з мережі Інтернет

На ремонт школи, яка знаходиться в селі Пії Миронівського району, виділили 28 мільйонів гривень

Як це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Ржищівський міськвиконком" у Faсebook, це розповів депутат Київської обласної ради Руслан Кузьменко.

"Дорогі друзі, вітаю вас з початком чергового проєкту в Ржищівській ОТГ - Кабінетом Міністрів України затверджено капітальний ремонт Піївської школи І-ІІІ ст. Ржищівської ОТГ, - пише депутат. - Сталося неможливе! Тільки уявіть собі - наша школа увійшла в п’ятірку шкіл Київської області, які попали у фінансування програми Державного фонду регіонального розвитку! Початок реалізації проєкту - 2020 рік".

Далі він зазначає, що над реалізацією цього проекту вони почали працювати з моменту утворення Ржищівської ОТГ, тоді місцеві жителі та колектив закладу визначили ремонт сільської школи, яка знаходиться в аварійному стані, найпріоритетнішим завданням. Першим їх кроком було залучення коштів з обласного бюджету на виготовлення проектно-кошторисної документації, далі вже вони подавали документи до Державного фонду регіонального розвитку.

"Друзі, ми зробили те, що ще вчора здавалося неможливим, - було багато скептиків, які казали, що ми це не зможемо. Але нас такі балачки не зупиняють - колись дехто казав, що ми громаду не створимо, не отримаємо кошти на ремонт Ржищівської школи, а ми вже все зробили. Раніше дехто казав, що ми не зробимо центральну дорогу, а подивіться яка вона зараз красива. Так само казали і про два садочки, і про дитяче відділення, і про ЦНАП, і про амбулаторії, і про всі ті дороги, які ми вже зробили... Попри всі ці балачки, ми вперто рухаємося вперед, розбудовуючи нашу громаду. І хто б там що не говорив, а наступним нашим проєктом в освітній сфері буде реконструкція гімназіі "Гармонія" (колишня Ржищівська ЗОШ І-ІІ ст.)", - говорить Кузьменко.

Загальна вартість проекту з реконструкції Піївської ЗОШ І - ІІІ ступенів становить понад 28 млн грн. 10% від цієї суми, а саме 2,8 млн грн, має заплатити Ржищівська громада, як свою частку співфінансування.

"Я хочу подякувати насамперед Київській обласній державній адміністрації, за те, що почули про наш біль і подали нашу школу на затвердження в Кабінет Міністрів України, Київській обласній раді за підтримку та розуміння, а також депутатам Ржищівської міської ради, які підтримали дітей, батьків та колектив Піівської школи й на сесії проголосували за співфінансування (для подачі пакету документів на участь у проекті необхідно було рішення Ржищівської міської ради про готовність, у разі підтвердження проєкту, надати свою частку співфінансування)", - підсумовує депутат.

Також нагадаємо, що Ржищівська міська лікарня вперше за багато років отримала нове обладнання – дефібрилятор.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: