#

У музеї на Вишгородщині проходить виставка до Дня Героїв Небесної Сотні (ФОТО)

18.02.2021 20:40
У музеї на Вишгородщині проходить виставка до Дня Героїв Небесної Сотні (ФОТО)
Фото з місця події

Учора, 17 лютого, в Національному музеї-заповіднику "Битва за Київ у 1943 році" почала експонуватися виставка заслуженого діяча мистецтв України Марини Соченко "Пам’яті Героїв Небесної Сотні"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу Київської облради.

Про виставку КОР повідомила Вишгородська районна рада. Також вони повідомили, що на виставці представлено 12 творів, серед яких 11 портретів Героїв Небесної Сотні: Сергія Нігояна, Михайла Жизнєвського, Юрія Вербицького, Володимира Рибака, Юрія Поправки, Андрія Дигдаловича, Назара Войтовича, Віталія Васільцова, Ігоря Бачинського та Віктора Швеця.

У пресслужбі розповідають, що всі картини виконані в техніці пастель.

Ця виставка незвична, адже серед портретів, у центрі експозиції, знаходиться картина, присвячена національним героям, які уособлюють лицарські чесноти – мужність, духовність, жертовність, творячи велич своєї нації.

17 лютого відбулося урочисте відкриття виставки художниці, яка поєднує високий професіоналізм з активною громадянською позицією. Учасник і волонтер Майдану Марина Соченко стала сучасним художником-літописцем подій, через які пройшла  Україна, – пишуть у пресслужбі.

Нагадаємо, що музей у Фастові оголосив конкурс на кращий малюнок за мотивами творів поета та художника, пророка України – Т. Г. Шевченка.


Читати "Моя Київщина" у Telegram