#

У Нових Петрівцях пройшов захід "Звільнили Київщину – Звільнимо Україну" (ФОТО)

31.03.2023 19:40
У Нових Петрівцях пройшов захід "Звільнили Київщину – Звільнимо Україну" (ФОТО)
Фото з місця події

Сьогодні, 31 березня, у музеї "Битва за Київ у 1943 році", що у Нових Петрівцях з нагоди річниці деокупації Київщини від російських загарбників відбувся захід  "Звільнили Київщину – Звільнимо Україну"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" .

Цього дня до музею завітали представники органів державної влади та місцевого самоврядування, зокрема заступник голови Київської обласної ради Тетяна Семенова та заступник голови Вишгородської військової адміністрації Павло Журба.

Для присутніх було представлено виставку-експозицію про дні окупації в пристоличному регіоні та роботи художниці Ірини Третяк, яка перетворила залишки смертоносної зброї на мистецтво.

Окрім експозицій присутніх вразили арт-інсталяції та фотовиставка "Звільнення Ірпеня".  Зокрема, емоціями від побаченого поділилася заступник голови Київської обласної ради Тетяна Семенова:

Виставка надзвичайно мене вразила. Я ще раз впевнилась, що люди які вміють із усього розбитого, зі зброї створити такі шедеври: квітки, статуї, сучасні українські мавки – є непереможною нацією.

 - Тетяна Семенова

Як зазначив директор музею Владислав Альохін, наразі стоїть завдання – не тільки зберегти експонати, а  разом з тим розвивати та переформатувати заклад  у "Музей української військової звитяги", і в цьому є підтримка обласних депутатів.

Нагадаємо, що  "Укрпошта" сьогодні проведе погашення марок до річниці звільнення Бучі, Ірпеня та Гостомеля.


Читати "Моя Київщина" у Facebook