#

У одному із сіл Макарівщини поховали людину фактично на братській могилі (ФОТО)

12.01.2021 19:40
У одному із сіл Макарівщини поховали людину фактично на братській могилі (ФОТО)
Фото з місця події

У селі Забуяння Макарівської ОТГ мешканці бунтують через похорони, які відбулися фактично на братській могилі

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Макарів діловий".

Йдеться про похорони жінки, які відбулися ще місяць тому. Нещодавно місцеві жителі помітили, що поховання відбулося фактично на братській могилі часів Другої світової війни на останках 60 чоловік їх земляків.

Односельчан обурив факт неповаги до місць поховань, тому вони пішли до сільської ради запитати у старости села Тетяни Герасименко, на яких підставах на території братської могили відбулося поховання.

Не поспілкувавшись із жінкою, обурений натовп почав сваритись із сім’єю померлої. І не зважаючи на те, що мешканці села показали фото, на яких видно, що та земля відносилась раніше саме до братського поховання, родичі померлої заявляють, що жодних прав не порушили і те місце належить їх сім’ї.

Наразі залишається не відомим, чи знала староста в селі, що відбувається на території братської могили, чи можливо давала дозвіл на це поховання. На сьогодні лише вона за своїми посадовими обов’язками може дати відповіді на ці питання. – сказано у повідомленні.

Цікаво, що сьогодні дивним чином огорожа на братській могилі значно скоротилась і відповідно територія її зменшилась.

Нагадаємо, що голова Макарівської РДА Олексій Болілий вручив грамоту директору Державного підприємства "Макарівське лісове господарство" Віталію Смоліну.


Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: