#

У олігарха Жеваго Нацбанк остаточно забирає Білоцерківську ТЕЦ

11.11.2021 17:00
У олігарха Жеваго Нацбанк остаточно забирає Білоцерківську ТЕЦ
Костянтин Жеваго

У вівторок, 9 листопада, Національний банк України поінформував про початок примусового стягнення майнового комплексу Білоцерківської ТЕЦ за боргами банку "Фінанси та Кредит"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сайт Національного банку України.

Департамент державної виконавчої служби Міністерства юстиції України відкрив виконавче провадження щодо звернення стягнення на переданий в іпотеку Національному банку майновий комплекс, що належить ПрАТ "Білоцерківська теплоелектроцентраль". Законної сили набрало виконавче впровадження, відкрите на виконання рішення Господарського суду Київської області від 22 червня 2021 року.

Для банку "Фінанси та Кредит" Білоцерківська ТЕЦ є майновим поручителем за зобов’язаннями перед Національним банком за великою кількістю кредитів, із яких непогашеними залишається 1,439 млрд грн.

У 2015 році Костянтин Жеваго, тодішній власник банку "Фінанси та Кредит", уклав з Національним банком договір поруки про погашення кредитів рефінансування за цими кредитними договорами, взявши на себе особисті зобов’язання за погашення заборгованості фінансової установи перед НБУ.

Через невиконання звятих на себе зобов’язань Костантином Жеваго, Національний банк звернувся до Шевченківського районного суду міста Києва із позовом. 1 жовтня 2019 року суд задовольнив цей позов, водночас відмовивши у зустрічному позові Костянтина Жеваго про визнання недійсним договору поруки. Тоді рішення набрало законної сили.

Додамо, що наразі загальний обсяг залишку заборгованості банку "Фінанси та Кредит" перед Національним банком за кредитами рефінансування становить 6,2 млрд грн.

Нагадаємо, що депутат Білоцерківської райради розповів чому районна лікарня втратила пологове відділення.

Читати "Моя Київщина" у Facebook