#

Депутат Білоцерківської райради розповів чому районна лікарня втратила пологове відділення

10.11.2021 19:00
Депутат Білоцерківської райради розповів чому районна лікарня втратила пологове відділення
Фото з мережі Інтернет

Депутат Білоцерківської районної ради та новоспечений очільник управління комунальним майном БРР Володимир Бабенко з’ясував, що цілий поверх Білоцерківської районної лікарні, який слугував пологово-гінекологічним відділенням, у незаконний спосіб було передано в оренду приватному бізнесу строком на 25 років

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

В інтерв’ю Володимир Бабенко розповів, що  що у січні 2020 року, коли, поширювався COVID-19, замість того, щоб готувати додаткові ліжко-місця, начальником відділу коммайна Олександром Балановським було прийнято, злочинне рішення про передачу в оренду цілого поверху лікарні.  Більше того, коли до нього письмово почало звертатися керівництво ТОВ "Сабон" з вимогою про звільнення від орендної плати, посилаючись на карантин, Олександр Балановський знову одноосібно прийняв рішення на користь ТОВ.

Депутат зазначив, що таким чином в приватні руки відійшло життєво важливе відділення, яке надавало якісну послугу жінкам усього Білоцерківського району. До того ж, приблизно за рік до передачі в оренду 5 поверху районної лікарні Білоцерківською РДА, яку на той час очолював Юрій Савчук, було виділено понад 1 млн гривень на ремонт та комплектацію цього гінекологічного відділення. Пан Бабенко додав, що питання законності даної оренди залишається відкритим.

Володимир Бабенко повідомив, що, на даний момент в орендованому приміщенні  власники ТОВ "Сабон" проводять ремонтні роботи та перепланування без відповідних дозволів і погоджень.

Наразі Білоцерківська окружна прокуратура відкрила кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч 1 ст 364 КК України.

Нагадаємо, що Володимир Бабенко звинуватив Геннадія Дикого, мера Білої Церкви, та Степанського Руслана, голову Тролейбусного управління, у махінаціях щодо комунального транспорту.

Читати "Моя Київщина" у Facebook