#

У Переяслав-Хмельницькому районі побудують нову амбулаторію

30.09.2019 12:58
У Переяслав-Хмельницькому районі побудують нову амбулаторію
Фото з мережі Інтернет

У селі Пристроми Переяслав-Хмельницьокого району до кінця поточного року побудують нову амбулаторію первинної медичної допомоги

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "ПереяславCity".

Її збудують за типовим проектом, розробленим Мінрегіонбудом. На це підуть кошти цільової субвенції з держбюджету та частки співфінансування з місцевого бюджету.

Майже місяць тому закінчився тендер на закупівлю послуги – будівництво цього об'єкту. Інформація про цю процедуру розміщена на відкритому інтернет-ресурсі "Держзакупівлі. Онлайн". Згідно з новаціями, замовником будівництва такого об'єкту вже є не місцевий Центр первинної меддопомоги, а департамент з питань будівництва та архітектури Київської облдержадміністрації.

Очікувана вартість будівництва оголошена в сумі 7, 903 млн грн. На тендер подали заявки п'ять компаній. Аукціон пропозицій відбувся ще 29 серпня і економічно найвигідніша - це 6,3 млн грн, надійшла від ПП "Ялик ". Втім, на засіданні тендерного комітету 5 вересня вирішили продовжити ще на 20 днів розгляд пропозиції від цієї компанії з метою здійснення належної перевірки поданих документів щодо відповідності вимогам ЗУ "Про публічні закупівлі".

Саме ПП "Ялик" збудувало таку ж амбулаторію за типовим проектом у Хоцьках. Її відкриття планувалося до Дня Незалежності, проте офіційного введення в експлуатацію цього об'єкту ще не відбулося.

Пристромський сільський голова Іван Бобровник повідомив, що попередньо сільська рада відвела земельну ділянку в центральній частині села. Разом із виготовленням технічної документації будівництво вартуватиме 8,4 млн грн., з них десять відсотків належало оплатити з місцевого бюджету. Готується відповідне рішення, що 840 тис грн. буде сплачено з обласного бюджету. Договір із генпідрядником будівельних робіт наразі ще не підписаний.

Також нагадаємо, що 4 червня в селі Журавлиха Ставищенського району відбулося урочисте відкриття нової амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: