#

У Переяслав-Хмельницькому районі з’являться одразу дві амбулаторії за 15 млн грн

02.01.2020 16:32
У Переяслав-Хмельницькому районі з’являться одразу дві амбулаторії за 15 млн грн
Фото з місця події

Департамент регіонального розвитку Київської облдержадміністрації замовив будівництво двох амбулаторії в селах Переяславське та Пристроми Переяслав-Хмельницького району

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Переяслав-Сіті".

Для початку будівництва кожного об’єкту департамент проводив по два тендери. У середині липня цього року він замовив ТОВ «Проректор» розробку проєктної документації та виконання пошукових робіт на суму 199, 358 тис грн за кожен пакет. Роботу виконали за два місяці.

Кошти на будівництво амбулаторій виділила держава, десять відсотків вартості дали місцеві бюджети. Державна субвенція на амбулаторію в Переяславському склала 7 560 тис. грн, Студениківська ОТГ (с. Переяславське в складі цієї громади з єдиним бюджетом) оплатила 840 тис. грн. Частина суми пішла на авторський та технічний нагляд.

Пристромську амбулаторію будують також на умовах співфінансування з такими ж сумами з державного й місцевого бюджетів.

Під сімейні амбулаторії, які будуються в комплексі зі службовим житлом для лікаря, обидві сільські ради виділяли нові земельні ділянки в центрі сіл. Виготовлення документації із землеустрою та проєкт будівництва – це окремі витрати. Нагадаємо, що така ж амбулаторія за типовим проєктом у Хоцьках обійшлася в 7 530, 4 тис грн.

Обидві амбулаторії на Переяславщині зводить одна компанія – ТОВ «АМК РЕМ-БУД» із Вишгородського району, яка виграла два тендери загалом майже на 15 мільйонів гривень. Договори департамент КОДА підписав ще в жовтні, втім техніка заїхала на об’єкти тільки після того, як замовник оплатив аванс у середині жовтня.

Також нагадаємо, що в селі Дівички Переяслав-Хмельницького району почали будувати перший на Киїівщині Центр безпеки.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: