#

У Переяслав-Хмельницькому встановлять пам’ятник учасникам АТО

28.02.2019 10:48
У Переяслав-Хмельницькому встановлять пам’ятник учасникам АТО
У Переяславі поставлять монумент учасникам АТО

Робоча бригада вже почала встановлення об’єкту у скверику на вул. Б. Хмельницького

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на офіційний сайт Переяслав-Хмельницької міської ради та виконавчого комітету.

Повідомляють, що бригада переяславських будівельників розпочала підготовчі роботи до встановлення пам’ятника в скверику на вул. Б. Хмельницького, що поряд з дитячою художньою школою.

"Від проїжджої частини дороги у глибину скверика метрів на 25-30 вестиме широка (3 м) доріжка, викладена фем-плитками. Символічно, що знаходиться вона якраз напроти входу до православного Воскресінського собору на протилежному боці вулиці. На початку цього тижня будівельники вже встановили нові бордюри навколо доріжки, виготовили “подушку” для неї. А от бетонні роботи з виготовлення постаменту було закінчено повністю. На завершальній стадії його ще буде оздоблено гранітними плитами. Пам’ятний знак, що встановлять на ньому, від приміщення колишнього кінотеатру відгороджуватимуть дерева скверику. Зокрема, прямо за ним будуть вічно зелені ялини", - йдеться в повідомленні.

Підписуйтесь на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Повідомляють, що за задумом ініціаторів та меценатів проекту, в основу пам’ятника закладено образ реальної людини з нашого краю, яка віддала своє життя за Батьківщину. За розроблення монументу взявся відомий в Україні митець – скульптор Володимир Микитенко. Він вже виготовив ескіз у глиняному вигляді і згодом було розпочато його відливання у бронзі розміром у людський зріст. Відкриття пам’ятника планується на середину березня.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: