#

У Переяславі дівчина разом з небайдужими жителями висадила сакури

12.05.2020 15:30
У Переяславі дівчина разом з небайдужими жителями висадила сакури
Фото з місця події

У місті Переяслав 27-річна Олександра Дем'яненко облаштовує дитячий майданчик “Гойда”

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Переяслав City".

За задумом, дитячий майданчик складатиметься із двох ігрових зон – для молодших і старших діток. До однієї з них вестиме алея сакур. Сьогодні ми висадили частину алеї – п'ять дерев. Паралельно плануємо посадити таку ж кількість. А відділятиме дитячий майданчик від траси “жива” огорожа із граба. Для її облаштування потрібно щонайменше 100 саджанців. Сподіваємося, що після сьогоднішньої акції більше людей дізнаються про проєкт і долучаться до благоустрою території, - розповідає дівчина.

Саджанці сакур придбала Олександра Дем'яненко та інші небайдужі переяславці. Їх привезуть із розсадника Закарпатської області. Це сакури сорту “Канзан”, які невибагливі до ґрунту й клімату. Виростають до 5-6 метрів. Вартість трирічного саджанця з пересилкою склала 700 гривень.

Олександра Дем'яненко почала збір коштів на розбудову даного дитячого майданчика в грудні минулого року. Наразі зібрала 55 тисяч гривень. Уже замовила гойдалку-балансир. Найближчим часом планується реставрація елементів, які вже є на майданчику. Якщо хтось бажає допомогти, то варто звертатися за наступним телефоном: 093-011-08-39 (Олександра Дем’яненко).

Нагалаємо, що працівники організації "Лісове господарство "Білоозерське"  своїми силами висадили 30 тис штук однорічних сіянців сосни звичайної.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: