#

У Переяславі медичний центр орендував дві будівлі держструктур (ФОТО)

07.04.2021 10:00
У Переяславі медичний центр орендував дві будівлі держструктур (ФОТО)
Фото будівлі податкової

Стало відомо, що на двох аукціонах із оренди будівель у місті Переяслав виграв ТОВ "Медичний центр "Лікарська династія"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Переяслав.City".

У приміщенні по вулиці Гімназійна, 9А до 2018 року розміщувався відділ статистики РДА. Коли він припинив там роботу, будівля стояла порожня, і наразі потребує капітального відновлення.

18 березня депутати ухвалили рішення про затвердження техніко-економічного обґрунтування передачі з державної в комунальну власність Переяславської міської громади цієї двоповерхової будівлі, яку мали використати під бібліотеку.

Проте за день до цього на аукціоні через Prozorro право на оренду цього приміщення виграло ТОВ "Медичний центр "Лікарська династія". Цікаво, що тексті оголошення, яке виклало Регіональне відділення по Київській, Черкаській та Чернігівській областях Фонду держмайна України, йдеться лише про частину цієї будівлі.

На право орендувати це майно було два претенденти: ТОВ "Актів Енерджі" та  ТОВ "Медичний центр "Лікарська династія". Перші запропонували 2000 грн й упродовж трьох раундів торгів ставку не підвищувало. Другий претендент стартував з 5000 грн, в наступному кроці збільшивши її на одну гривню. Таким чином, приміщення статистики в Переяславі, на яке мала плани міська рада, уже фактично передано в оренду за 5 тисяч і одну гривню за місяць.

В аукціоні за будівлю податкової, що відбувся 12 лютого, боролися ті ж учасники, і закінчилося все тим же переможцем. На ці торги ТОВ "Актів Енерджі" заходило зі ставкою 81000  грн. ТОВ "Медичний центр "Лікарська династія" – 100000 грн. Наступним кроком перший учасник підвищив ставку на 800 грн, другий – на 1000 грн і виграв.

Нагадаємо, що через безлад на території бородянського ринку, його огляд проведуть спеціалісти Державної архітектурно-будівельної інспекції.

Читати "Моя Київщина" у Facebook