#

У Переяславі на честь Михайла Сікорського встановлять скульптурну композицію

27.07.2021 17:50
У Переяславі на честь Михайла Сікорського встановлять скульптурну композицію
Ескіз скульптурної композиції

У Переяславі планують встановити скульптурну композицію до 100-річчя від Дня народження Героя України, фундатора НІЕЗ "Переяслав" Михайла Сікорського

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Переяслав City".

У 2023 році відзначатимуть 100-річчя від Дня народження Михайла Сікорського. У місті Переяслав планують встановити скульптурну композицію на його честь. До збору коштів залучатимуть усіх небайдужих.

На засіданні 13-ї сесії Переяславської міської ради депутати розглянули проєкт-рішення «Про погодження місця розміщення скульптурної композиції "Пам’ятник М.І. Сікорському".

Голова міської громади Вячеслав Саулко зауважив, що були різні варіанти розташування. Зокрема, на території музею "Заповіт" Тараса Шевченка. Проте більшість містян хоче бачити пам’ятник біля будинку, де проживав Михайло Сікорський, та скверу, названого на його честь. Пам’ятник буде виготовлений за кошти небайдужих жителів міста, підприємців, меценатів, усіх, хто поважає легендарного жителя Переяславської громади Михайла Сікорського.

Під скульптурну композицію обрали ділянку, де зараз стоїть якір, знайдений у річці Трубіж. Фахівці управління розробили попередні ескізи скульптурної композиції з візуалізацією її місця розташування.

Голова міської громади назвав орієнтовну вартість виготовлення скульптурної композиції – понад два млн грн.

Нагадаємо, що в рамах президентського соціального проєкту в Переяславі з’явилася сучасна спортивна локація "Активний парк".

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: