#

У Переяславі на місці недобудови з’явиться сучасний житловий комплекс

16.06.2021 11:35
У Переяславі на місці недобудови з’явиться сучасний житловий комплекс
Фото з місця події

Учора, 15 червня, у Переяславі підтримали проєкт рішення "Про затвердження детального плану території, обмеженої вулицями Новокиївське шосе, Промислова та садибною житловою забудовою"

 Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Переяслав City".

Як пояснив міський голова Вячеслав Саулко, КВП "Мистецтво" планує побудувати багатоквартирний будинок у Переяславі. Йдеться про ділянку на вулиці Новокиївське шосе (біля ЗОШ №4), де зараз розміщена чотириповерхова недобудова.

Мер Переяслава розповів:

Цей будинок належав до єдиного майнового комплексу Головного селекційного центру України. Після того, як його площу розробили на окремі земельні ділянки, в загальному їх 248, це стало підставою розпродати все, що можна. Я не можу дивитися на ту недобудову, яка руйнується. І іншого варіанту, як використати її під житловий будинок, немає. Забудовник – з Одеси. У нас були тривалі перемовини. Інвестор погодився на наші умови. Якщо ми їх підтримаємо, вони виділять чотири квартири як житло для молодих спеціалістів та людей пільгових категорій.

Головний архітектор Петро Пурденко уточнив, що планують побудувати чотириповерхівку на 29 квартир (дві трикімнатні, дві двокімнатні, решта – однокімнатні). На першому поверсі облаштують чотири смартквартири (невеликою площею без внутрішніх перегородок). Саме їх хочуть використати як службове житло для молодих спеціалістів. У будинку будуть приміщення громадського призначення – фітнес-зал, магазини.

За словами головного архітектора, лише після технічного обстеження об'єкта (недобудови) стане зрозуміло: зможе забудовник використати споруду чи якусь її частину для подальшого будівництва.

Нагадаємо, що лікарі-дерматовенерологи "Київського обласного шкірно-венерологічного диспансеру" проведуть спеціалізований огляд усіх охочих у Переяславі 26 червня.

Читати "Моя Київщина" у Facebook