#

У Переяславі невідомі ледь не спалили кладовище (ФОТО)

24.03.2020 10:58
У Переяславі невідомі ледь не спалили кладовище (ФОТО)
Фото з місця події

Учора, 23 березня, рятувальники усіма силами намагалися погасити вогонь, від якого постраждало одне із кладовищ в місті Переяслав

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Status QUO".

Невідомі особи підпалили неподалік поле сухостою, однак через сильний вітер вогонь швидко поширився на Андрушівське кладовище.

Згідно з інформацією із коментарів в одній із соціальних мереж, пожежникам все ж таки вдалося приборкати стихію.

Підписуйтесь на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

У ДСНС Київської області інформують, що під час паління трави, згорає у гумус із найбільш родючого шару ґрунту, тому на місці горіння може вже нічого не вирости.

Під час згоряння однієї тонни рослинних залишків у повітря вивільняється понад 9 кг мікрочастинок диму. До їх складу входять пил, окис азоту, вуглекислий газ, важкі метали тощо, які осідають у легенях. З травою часто горить безліч сміття, що істотно підсилює забруднення атмосфери.

Гинуть як самі тварини, так і їхні гнізда. Наприклад, знищуються гнізда таких птахів як крижень, травник, жайворонки, чайка тощо. Від сильної пожежі у травні гинуть їжаки, зайці та інші.

Також нагадаємо, що біля в’їзду в Київ з боку Житомирської траси невідомі підпалили сухостій трави і очерету, на місце пожежі прибули поліцейські.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: