#

У Переяславі перейменували площу

02.10.2019 08:59
У Переяславі перейменували площу
Площа Переяславської ради

На пленарному засіданні Переяслав-Хмельницької міської ради було прийнято рішення перейменувати площу Переяславської ради на майдані Княжий двір

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Переяслав City".

17 липня до міської ради звернулася міськрайонна організація ВУТ "Просвіта" з пропозицією перейменування площі Переяславської ради на площу Княжий двір.

26 вересня на 72 черговій сесії Переяслав-Хмельницької міської ради головний архітектор міста Анна Степаненко повідомила, що 2 вересня відбулося засідання міської топонімічної комісії. Більшістю голосів там підтримали цю пропозицію, оскільки вважається, що саме на території цієї площі, в зоні малого дитинця, у давнину розміщувалася садиба переяславських князів.

Проте з першої спроби голосування перейменувати площу не вдалося. Пропозицію підтримало лише 15 осіб з правом голосу. Не вистачило трьох. Проголосували за повернення до розгляду цього питання. В ході подальшого обговорення один з авторів ідеї змінення назви Олександр Ігнатенко запропонував все ж таки підтримати перейменування, але навіть не на площу, а на майдан Княжий двір. В ході повторного голосування рішення було прийнято.

Також нагадаємо, що у селі Пристроми Переяслав-Хмельницьокого району до кінця поточного року побудують нову амбулаторію первинної медичної допомоги.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: