#

У Переяславі після відновлення відкрили сквер

22.09.2020 11:20
У Переяславі після відновлення відкрили сквер
Фото з місця події

У місті Переяслав минулої суботи після ремонту жителі мали можливість відвідати сквер Шимченка

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Переяслав City".

Головною частиною проведених робіт у сквері було встановлення доволі великого (понад три метри заввишки) фонтану. Це – об’єкт у класичному стилі, пофарбований у "бронзове". Схожі можна побачити в багатьох старовинних містах. Розміщений фонтам у середині доволі широкого басейну (діаметр по зовнішньому краю близько 4,5 метра), а догори здіймається фігурними чашами.

Навколо фонтану заасфальтовано доволі просторий майданчик. По його краях напівколом встановили шість добротних широких паркових лав, під колір фонтану також коричневих. Біля кожної є урни для сміття. До свята міста працівники ВУКГ та "Переяслав Буду", які виконували роботи з благоустрою, і біля цих лав, і навколо всього майданчика встигли покласти квадрати дерну із зеленою травою. Також демонтували та вивезли великий камінь, що колись встановлювали на честь борців за радянську владу.

Безпосередньо до зони відпочинку біля фонтану примикає широка (до 2 метрів) асфальтована доріжка. Навскіс вона проходить через увесь сквер.

Попередньо у цьому сквері міські комунальники провели значні підготовчі роботи: попідрізали дерева, кущі, демонтували та вивезли великий камінь, що колись встановлювали на честь борців за радянську владу. Коли лише приступили до цих робіт, посеред скверу залишалася порожньою доволі велика ділянка. Саме в ній у затінку величезних дерев і "вписалася" зона відпочинку з фонтаном посередині.

У ході святкових заходів сюди завітали міський голова та інші. Проте ніякого ні перерізання стрічки, ні запуску фонтану не було. Виявилося, що монтажні роботи з його установлення проводилися не так давно і ще потрібен час, щоб висох бетон. До того ж, очевидно, що басейн фонтану всередині ще потрібно обкласти кахельною плиткою, як це зазвичай роблять. Лише після цього включення води буде доцільним.

Майже все, що тут вже зроблено виконано коштом благодійників. Скажімо, цю широку доріжку зробило товариство, що займається будівництвом нового магазину АТБ, що неподалік. Фонтан, оці паркові лави подарували наші місцеві приватні організації, - сказав Костін.

Працівники ВУКГ повідомили, що фонтан після його запуску працюватиме у теплий період року. На зиму його консервуватимуть.

Нагадаємо, що держпідприємство Переяслав-Хмельницьке лісове господарство вже більше місяця переробляє неякісну, другосортну деревину на експорт до Китаю.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: