#

У Переяславі попрощалися із Олександром Блишнею: воїн захищав Україну з перших днів війни

06.02.2024 16:45
У Переяславі попрощалися із Олександром Блишнею: воїн захищав Україну з перших днів війни
Олександр Блишня

6 лютого у Переяславі попрощалися із сержантом Збройних сил України Олександром Блишнею, який загинув 31 січня внаслідок мінно-вибухової травми біля населеного пункту Райгородка Сватівського району Луганської області

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на Інформатор.

Поховали Героя на Заальтицькому кладовищі. Об 11:00 у Храмі Воскресіння Христового священники провели літургію, яка тривала близько години. 

Пам’ять загиблого прийшли вшанувати понад сотню людей: військовослужбовці, представники влади, знайомі, друзі, родичі та просто небайдужі. За звичаєм шану захиснику віддали, стоячи на колінах, під супровід пісні "Гей, плине кача".

На кладовищі міський голова Переяслава Вячеслав Саулко сказав таке:

На жаль, найбільше зло, яке робить ворог, – це вбиває наших людей, синів, батьків, наших захисників. Олександр був снайпером, зразковим бійцем. Він ніколи не боявся і завжди був попереду. Загинув як герой. Але ціна цієї загибелі – це захист нашої країни, кожного клаптика нашої землі. Найбільше горе і втрата сьогодні для рідних і близьких йому людей: матері, дружини, дітей. Алея поповнюється ще одним героєм. Громада буде вічно пам’ятати і шанувати його. Схиляємо голову і дякуємо рідним, близьким, матері за те, що виховала такого сина.

Нагадаємо, що 18 січня на сесії міської ради Переяслава із бюджету громади передбачили 5 мільйонів 287 тисяч 100 гривень на потреби захисників України.

Читати "Моя Київщина" у Facebook