#

У Переяславі презентували сучасну рятувальну техніку (ФОТО)

26.06.2018 06:28
У Переяславі презентували сучасну рятувальну техніку (ФОТО)

На базі Центру зв’язку та управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Переяславі з 19 по 21 червня проходив семінар-нарада щодо вдосконалення ефективності управління та покращення матеріально-технічного забезпечення підрозділів Державної служби із надзвичайних ситуацій

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Вісник Переяславщини".

На нараді були присутні: заступник Голови Державної служби з надзвичайних ситуацій України генерал майор служби цивільного захисту Руслан Білошицький, Директор Департаменту ресурсного забезпечення ДСНС України полковник служби цивільного захисту Олег Нетреба, офіцери центрального апарату ДСНС України та відділів матеріально-технічного забезпечення установ і підрозділів центрального підпорядкування ДСНС України.

Під час семінару розглядались найбільш проблемі питання, які виникали під час роботи підрозділів ДСНС. Також учасники семінару ділились досвідом, як можна покращити співпрацю по залученню інвестицій в придбання різноманітного обладнання, яке потребують рятувальники. В останній день 18 представників компаній, як українських так і зарубіжних представили власну продукцію для потреб рятувальників. З великою зацікавленістю учасники семінару розглядали пожежні рукави як виробництва

ТОВ “СПЕЦПРІА” Харківського заводу так і зарубіжні їх аналоги виробництва Польщі, Чехії, Німеччини та Австрії. Нове обладнання німецької фірми “Штіль”. Бензопили, якими можна різати не лише дерево, а і бетон, а також ріжучий інструмент, який працює від акумулятора. Вразив учасників семінару новий вогнегасник-капсула, яку варто лише закинути у місце займання, і вогонь на площі 10 квадратних метрів миттєво зникає. Представники компанії ТОВ “ТД “ВАЛГЕР” розповіли, що капсули «Пожежний-101» допомагають локалізувати загоряння, і дають можливість провести безпечну евакуацію потерпілих. Капсули не вимагають якихось спеціальних знань і вміння по їх експлуатації. Потрібно просто взяти капсулу «Пожежний-101» і закинути в осередок загоряння так, щоб вона там спрацювала. При цьому створюється охолоджуючий ефект і витісняється кисень з вогнища пожежі. На погашеній поверхні утворюється тонкий шар плівки, який перешкоджає повторному загорянню. Таку капсулу здатні легко підняти і кинути не тільки жінки, а й діти та люди з обмеженими можливостями, адже вага капсули всього 725 грам. Крім того, вона абсолютно безпечна для навколишнього середовища.

Власну продукцію, якою цікавляться навіть за кордоном, засоби для радіаційної та хімічної розвідки, представило науково-виробниче приватне підприємство “СПАРИНГ- ВІСТ ЦЕНТР”.

Серед автомобільної техніки, яку виставили на огляд були пожежні автомобілі на базі шасі автомобіля КРАЗ, підйомні крани на шасі МАЗ та КРАЗ, освітлювальна станція за допомогою якої можна не лише забезпечити яскравим світлом місце де виникла аварія чи надзвичайна ситуації, а і додатково підключити електро-навантаження потужністю до 12 кіловат. З цікавістю рятувальники спостерігали за роботою розсувної “автодрабини”. За її допомогою в парі з пожежним автомобілем можна гасити пожежу на висоті до 32 метрів. Причому, присутність рятувальника на драбині необов’язкова. За допомогою спеціально встановленого на ній пожежного “ствола”, оператор із землі може керувати гасінням вогню.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: