#

У Переяславі продавали вже освячені паски

19.04.2020 15:38
У Переяславі продавали вже освячені паски
Фото з місця події

Напередодні Великодня священники провели обряд освячення пасок прямо на Переяслав-Хмельницькому хлібозаводі

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Переяслав.City".

Освячували паски на хлібозаводі благочинний від ПЦУ Іван Бобітко та отець Андрій. Вони зазначили, що немає значення скільки священнослужителів беруть участь у цьому дійстві. 

"Важливо те, що освячення і благословення буде. Всі паски, що випікатимуться на підприємстві, будуть благословенні для споживання", - йдеться у повідомленні.

Директор хлібозаводу Андрій Пироговський зізнався, що освячення пасок прямо на виробництві відбувається вперше. Проте, попит на Великодні паски цього року менший, ніж раніше. Минулого року їх було вироблено близько десяти тон, а цього року в півтора рази менше. Це можна пояснити жорсткими умовами карантину. Більшість людей мають час паски для своїх потреб випікати самостійно. 

"У минулі роки паски випікали упродовж передвеликоднього тижня. І ще попитом у покупців користувалися невеликі паски перед поминальними днями, гробками. Як воно буде цього року, поки що невідомо", - зазначив Пироговський.

Варто зауважити, що вартість пасок цього року дещо зросла, адже лише за останній місяць майже на 13% подорожчало борошно. 

Нагадаємо, що за минулу добу на Переяславщині екстрена допомога в місті та у районі здійснила сім виїздів.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: