#

У Переяславі учасники благодійного забігу зібрали кошти для хворих дітей

31.12.2020 20:20
У Переяславі учасники благодійного забігу зібрали кошти для хворих дітей
Фото з місця події

Нещодавно у Переяславі відбувся благодійний півмарафон "Біжи = Врятуй", у якому взяли участь 38 бігунів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу Київська обласна рада.

За умовами, учасники забігу перераховували кошти на лікування хворих діток із Переяслава – Сергія Кравченка та Владислава Козоріза. У Сергійка діагностували гострий Т-клітинний лімфобластний лейкоз, а у Владика – пухлину головного мозку. Сума внеску стартувала з 200 грн.

Ініціатором акції виступив переяславець Сергій Гаценко.

Ми з другом Олегом Шеметом любимо побігати у вільний час. Вирішили перевірити свої сили і позмагатися на дистанції 21 кілометр. А потім виникла ідея залучити якомога більшу кількість людей і зібрати кошти на лікування діток. Запрошували знайомих, робили пости у Фейсбуці, – розповів передісторію Сергій Гаценко.

Забіг проводився на трьох дистанціях: 21, 10 та 5 кілометрів. Майже 30 бігунів обрали півмарафон (21 км), серед них була й представниця прекрасної статі. А загалом у забігу взяли участь чотири жінки.

До акції долучилися не лише переяславці, а й мешканці Києва. Зокрема, півмарафон пробіг Андрій Оністрат, віце-президент Федерації тріатлону України. Він не вперше в Переяславі: у 2013 році брав участь у змаганні з тріатлону «Слов’янська хвиля».

Учасники стартували біля центрального пляжу Дніпра і рухалися в бік полігону. Першим на 21-кілометровій дистанції фінішував 17-річний киянин Данило. Пробіг півмарафон і Сергій Гаценко, встановивши особистий рекорд. А його дружина Юлія Арапін здолала дистанцію 10 кілометрів.

Учасники забігу й гості свята могли випити чаю, поласувати цукерками та погрітися в пункті обігріву, який облаштували працівники ДСНС. На місці події працювали поліція й лікар.

Збір коштів для дітей триває.

Також нагадаємо, що у Переяславі відкрився новий офтальмологічний салон "Ваш зір".


Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: