#

У Переяславі відкрили меморіальну дошку воїну Ігорю Бабкову

03.04.2024 08:08
У Переяславі відкрили меморіальну дошку воїну Ігорю Бабкову
Фото з місця події

Вчора, 2 квітня, у Переяславі на фасаді гімназії відкрили меморіальну дошку випускнику - воїну Ігорю Бабкову

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Інформатор".

Ігор Бабков загинув 26 січня 2023 року біля населеного пункту Вугледар на Донеччині. Йому було 47 років. Посмертно нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеня 16 серпня 2023 року. У нього залишилася дружина, четверо дітей та онучка. 

До другої гімназії вшанувати пам’ять Ігоря Бабкова прийшло близько сотні людей. Відкрили меморіальну дошку дружина захисника Надія та діти Аліна, Максим та Тимофій. Надія Бабкова звернулася до людей:

Щиро вдячна всім, хто прийшов вшанувати нашого героя. Він писав одному зі своїх товаришів, коли вже був там: "Головне, що ми захищаємо нашу землю. Чи мені страшно? Мені дуже страшно. Чи мені хочеться туди? Ні, не хочеться. Бо я розумію, що можу не повернутися. Але у мене, маючи можливість списатися, не було бажання". Ігор казав, що головне захистити свою землю, діток, народ і свою країну. І головне, щоб було куди і до кого повертатися. Наші хлопці там стоять, щоб було куди і до кого повертатися. Вічна їм слава і подяка.

Після цих слів дружина захисника зачитала власний вірш, присвячений загиблому чоловікові. 

Нагадаємо, що у Михайлівці-Рубежівці, що належить до Ірпінської МТГ, відбулися памʼятні заходи з нагоди другої річниці звільнення села.

Читати "Моя Київщина" у Telegram