#

У Переяславі встановили головну ялинку

05.12.2023 08:50
У Переяславі встановили головну ялинку
Фото з місця події

1 грудня у парку імені Тараса Шевченка біля першого корпусу Переяславського центру культури та мистецтв встановили головну ялинку

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на Інформатор.

Ялинку подарував місту депутат міськради Євгеній Глазунов. А прикрасять восьмиметрове деревце іграшками, які власноруч виготовили жителі громади під час спеціального конкурсу. 

Депутат наголосив, що встановлення ялинки не передбачає масові гуляння та скупчення людей:

Просто дітки виготовляли іграшки. До мене багато мам у минулому році звертались, казали, що дитині дуже приємно, що саме її іграшка є на головній ялинці, це для неї є святом. У наших дітей, мені здається, дитинство забирається по максимуму із цими тривогами та обмеженнями. Не вбачаю нічого поганого у тому, що у нашій громаді буде встановлена новорічна ялинка. Тим паче, на це пішло нуль коштів. Ніхто не говорить про гуляння. На ній навіть не буде ілюмінації, не буде святкового відкриття. Мені писали люди, чи буде ялинка і що було б непогано, якби хоч якусь маленьку символічну встановили. Чому багато є людей невдоволених, не знаю.

Начальник відділу культури і туризму Переяславської міськради Валентин Шуткевич розповів, що прикрасять новорічну ялинку виробами учасників конкурсу найкращих новорічних прикрас "Різдвяний янгол". Жителі громади надіслали 82 роботи. Незалежно від результату, солодкі подарунки отримають всі учасники конкурсу. Прикрасять головну ялинку 5 грудня, а нагородження відбудеться трішки згодом. У пріоритеті обирали вироби, які мають вигляд зірки або янгола. Замість 10 запланованих виграшних місць обрали аж 17. Імена переможців вже відомі.

Нагадаємо, що 29 листопада у Переяславі військовий Андрій Максимчук (псевдонім Макс ван Форсайд) презентував свою книгу "Подорож Україною та чарівний дракон".

Читати "Моя Київщина" у Telegram