#

У Переяславі запрацювала лабораторія, оснащена обладнанням французького виробництва

29.06.2020 08:40
У Переяславі запрацювала лабораторія, оснащена обладнанням французького виробництва
Фото з місця події

У місті Переяслав в Центрі первинної медико-санітарної допомоги запрацювала лабораторія, де можна робити загальні й розгорнуті аналізи крові та сечі

Про це повідомляє інформаційний портал"Моя Київщина" з посиланням на "Переяслав City".

Як зазначила директорка центру Наталія Царенок, свої лабораторії вже мають чимало закладів первинної допомоги, організація роботи в кожного своя. Зокрема, нерідко для взяття аналізів залучають медсестер центру.

Ми хочемо зробити сучасну і багатофункціональну лабораторію, тому від початку вирішили: до цього залучаємо тільки фахівців. І ми запросили найкращих, - сказала вона.

Як повідомила Наталія Царенок, кошти на обладнання лабораторії взяли з бюджету закладу, самі поповнюватимуть і запаси витратних матеріалів: реактиви, пробірки, дезінфектори, засоби індивідуального захисту.

Надалі ми плануємо запровадити платні послуги. До кінця року розробляємо тарифи, зокрема, і на послуги з лабораторних досліджень, тому підхід до організації роботи в нас відповідний, - зазначає жінка.

Директорка підкреслює, що такій події особливо зраділи лікарі центру, адже вони тепер можуть не вагатися з тим, призначити аналізи пацієнту чи ні, за які досі центр оплачував лікарні згідно з договором.

Нагадаємо, що на І пленарному засіданні чергової 86 сесії міськради Переяслава обговорили питання реконструкції місцевої райлікарні, на яку необхідно майже 67 млн грн.

Читати "Моя Київщина" у Facebook