#

У Переяславі завершили ремонт однієї вулиці і одразу розпочали реконструкцію іншої (ФОТО)

01.10.2021 10:10
У Переяславі завершили ремонт однієї вулиці і одразу розпочали реконструкцію іншої (ФОТО)
Фото з місця подій

Наразі в Переяславі ведуться активні роботи з благоустрою – облаштування територій колишніх військового містечка та "інтернатівського саду", ремонт вулиці Небесної Сотні та тротуару на Богдана Хмельницького

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Переяслав City".

Перший заступник голови Переяславської територіальної громади Анатолій Фесенко розповів, що наразі завершено асфальтування вулиці Небесної Сотні. Роботи виконані відповідно до проєктно-кошторисної документації. Залишилося укріпити узбіччя щебеневим покриттям. Також замовили знаки обмеження швидкості руху, бо вже є скарги від жителів цієї вулиці, що там "літають" автомобілі. У межах міста допустима швидкість до 50 км за годину. На цій вулиці буде обмеження до 40 км на годину, тому що дорога підходить дуже близько до дворів.

29 вересня розпочався ремонт частини тротуару на вулиці Богдана Хмельницького (від заїзду біля будинку № 84, де розміщений військкомат, до Борисоглібської площі). Наразі технікою зняли старий асфальт.

На останній сесії міської ради депутати підтримали коригування проєктно-кошторисної документації на капітальний ремонт частини тротуару на вулиці Богдана Хмельницького, зокрема, реконструкцію до заїзду на територію автовокзалу, а не лише до будинку № 84, а також модернізацію лінії вуличного освітлення.

Поки що зміни не внесені, тому роботи виконуються відповідно до затвердженого проєкту. Ремонт проводить місцеве підприємство «Агрошляхбуд», яке працювало й на вулиці Небесної Сотні. Тротуар буде ширший, викладений бруківкою, аналогічною тій, що біля приміщення колишньої піцерії. Ремонт має завершитися цьогоріч. Наступного року планується розробка проєктно-кошторисної документації на реконструкцію вулиці Богдана Хмельницького. Передбачається її розширення наскільки дозволять комунікації, враховуючи облаштування велодоріжок.

До впорядкування територій колишніх військового містечка та інтернатівського саду залучили техніку ТОВ "Автомагістраль-Південь" та ТОВ "Ростдорстрой", забудовників об’їзної дороги, які працюють за програмою президента "Велике будівництво".

Бульдозер ТОВ "Ростдорстрой" працював на території колишнього військового містечка. Техніка зняла верхній шар із залишками асфальтного покриття, будівельного сміття. Ці відходи будуть надалі використовуватися під час реконструкцій вулиць.

Анатолій Фесенко додав:

У нас багато задумів. Наприклад, планується будівництво тротуару на вулиці Героїв Дніпра, розширення вулиць Золотоніське шосе, Новокиївське шосе, Богдана Хмельницького. На території так званого "інтертнатівського саду" чотири дні працював бульдозер ТОВ "Автомагістраль-Південь". Але ми ведемо переговори, щоб залучити їхню техніку ще на кілька днів. Після бульдозера два трактори та автогрейдер нашого ВУКГ вирівнювали територію, щоб не було ям, горбів, залишків дерев. Плануємо засіяти ту ділянку травою, потім коситимемо трактором з косаркою, будемо утримувати її в належному стані. Наступного року планується розробка проєкту на реконструкцію стадіону та будівництво спортивного комплексу.

Нагадаємо, що першокласники Переяславської ЗОШ №3 долучилася до масштабної акції "Зростаємо разом", ініційованої для шкіл Київщини головою КОДА.




Читати "Моя Київщина" у Facebook