#

У Переяславі знайшли старі людські поховання (ФОТО)

21.07.2020 11:22
У Переяславі знайшли старі людські поховання (ФОТО)
Фото з місця події

Стало відомо, що в місті Переяслав на ділянці, яку для торгівлі агропродукцією зі свого господарства на акційних торгах придбав Олександр Ярема, керівник ПП "Земля Переяславщини", знайшли чотири давніх поховання

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Переяслав. City". 

Відтак, наразі тривають розкопки на місці підвалу майбутнього магазину за адресою проспект Червоноармійців, 26 А.

Археологам вдалося знайти чотири давніх поховання в північно-східній частині розкопу. Зауважимо, що два з них належать дорослим особам, ще одне дівчині-підлітку та немовляті. Одне з дорослих поховань частково пошкоджене вже в радянський післявоєнний час, коли від сусідньої багатоповерхівки прокладали трубу каналізації. Всі захоронення здійснено за християнським обрядом – головами покладені на захід.

Спочатку все вказувало на те, що захоронення – давньоруського часу, адже в похованні дівчини-підлітка знайшли бронзовий бубонець, пірофілітове пряслице та намистини. Проте згодом на грудях у дівчини-підлітка виявили три натільні мідні хрестики, форма яких засвідчує, що це – ХVІІІ століття.

Варто сказати, що всі знахідки археологи відправлять у столицю для детльного вивчення, а знайдені рештки з поховань буде перезахоронено. Окрім людських останків, тут виявили й предмети побуту різних періодів. Археологи кажуть, що роботи на цій ділянці ще дуже багато, розкопки планують закінчити до початку серпня.

Нагадаємо, що в місті Переяслав на початку липня відновилися будівельні роботи на території майбутнього притулку для собак, які тривають за ініціативи учасників ГО "У добрі руки" та працівників центру зв’язку та управління ДСНС України в місті.


Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: