#

У Переяславі з'явиться пилосос для прибирання вулиць

13.05.2018 11:58
У Переяславі з'явиться пилосос для прибирання вулиць

Нещодавно на сесійному засіданні міської ради Переяслава-Хмельницького (Київська область) як завжди викликало обговорення питання внесення змін до програми благоустрою на нинішній рік

Про це повідомляє "Моя Київщина" з посилання на "Вісник Переяславщини".

Перший заступник міського голови Григорій Карнаух повідомив, що для потреб ВУКГ планується придбання садового пилососу вартістю 155 тис. грн. Це – потужний пристрій, що дозволить прибирати вулиці не вручну (лопатами на машину), як це робилося завжди, а забирати пил, пісок, листя і тому подібне автоматичним способом.

Інші пункти змін, про які також сказав, передбачали влаштування острівця безпеки на проспекті Червоноармійців, пішохідного переходу на вул. Б. Хмельницького біля СТ “Критий ринок”, виготовлення проектів реконструкції перехрестя вул. Б. Хмельницького, Грушевського і Покровської, встановлення світлофорів на перехресті вул. Шкільної та Грушевського, виготовлення нових в’їздних знаків у місто з боку Києва та Золотоноші.

Стосовно останніх, було зазначено, що кращі ескізи знаків буде визначено після закінчення конкурсу, що тривав місяць. Вони містять не теперішню назву міста, а вже історичну, без додатку “Хмельницький”. Міський голова зазначив, що знаки необхідно буде встановити до наступного Дня міста, коли відзначатиметься його 1111-річниця. Висловив сподівання, що Верховна Рада вже у травні прийме рішення про перейменування.

Учасники обговорення ставили запитання та вносили нові пропозиції, стосовно поліпшення безпеки руху. Так депутат Василь Щукін нагадав, що вже не раз говорив про необхідність “лежачого поліцейського” біля ЦРЛ на вул. Героїв Дніпра. На це Григорій Карнаух відповів, що саме зараз проводиться поточний ремонт цієї вулиці. Вже цього місяця дорожники зроблять на ній і такий засіб для зменшення швидкості автотранспорту.

Депутат Олександр Калашник зазначив, що одне з найнебезпечніших місць є на центральній магістралі біля пожежної частини. Запропонував покласти там хоча б “лежачого поліцейського” та встановити освітлення. Його колега Юрій Шинкар нагадав, що колись саме там стояв світлофор. Ці пропозиції було враховано. Проте, як зазначив Тарас Костін, коли дійде до проектування, то перш за все слід буде врахувати висновки фахівців-дорожників, де саме робити перехід, де ставити світлофор.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: