#

У Петропавлівській Борщаговці заасфальтували дороги з серйозними порушеннями (ФОТО)

14.06.2018 13:04
У Петропавлівській Борщаговці заасфальтували дороги з серйозними порушеннями (ФОТО)

У селі Петропавлівська Борщагівка уклали дороги з грубим порушенням діючих будівельних норм, що призвело до зменшення терміну їх експлуатації

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на допис Віталія Мельника у Facebook.

«Чи якісний капітальний ремонт дороги по вул. Авіаторів та вул. Пушкіна? На це питання надасть відповідь призначена експертиза! Національною поліцією в Київській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за № № 12018110000000025 від 15.01.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України», - написано в пості.

Віталій Мельник зазначає, що досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи органів місцевого самоврядування Петропавлівсько-Борщагівської сільської ради уклали ряд договорів підряду на проведення поточних та капітальних ремонтів асфальтобетонного покриття дороги по вулиці Авіаторів в с. Петропавлівська-Борщагівська Києво-Святошинського району Київської області, дороги по вул. Пушкіна від вул. Авіаторів до вул. Антонова в с. Петропавлівська Борщагівка Києво-Святошинського району Київської області

«Встановлено, що холодну асфальтобетонну суміш використовують для влаштування покриття полегшеного типу дорожнього одягу на автомобільних дорогах IV категорії в теплий період року за температури повітря навколишнього середовища не нижче 5 °С весною та не нижче ніж 10 °С восени. Укладання гарячої асфальтобетонної суміші потрібно проводити весною за температури повітря не нижче 5 °С, влітку або восени - не нижче 10 °С. Однак, згідно даних веб-порталу Укргідрометцентру http://meteo.gov.ua, встановлено, що середньодобова температура у грудні 2017 року не перевищувала +5?. У зв'язку з цим проведення будівельних робіт з грубим порушенням діючих будівельних норм у частині недотримання визначеного температурного режиму при проведенні робіт призводить до неякісного виконання будівельних робіт, суттєвого зменшення строків експлуатації та як наслідок свідомої розтрати бюджетних коштів», - зазначає місцевий житель.

Зазначимо, що 20 лютого 2018 року слідчим для встановлення відповідності відомостей щодо фактично виконаних обсягів виконаних будівельних робіт по вказаним договорам підряду та їх якості призначена до Київського НДЕКЦ МВС України судова будівельно-технічна експертиза.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: