#

У поліції прокоментували ситуацію із "свободою слова" Гостомелі

01.09.2020 18:24
У поліції прокоментували ситуацію із "свободою слова" Гостомелі
Юрій Прилипко

У пресслужбі Національної поліції Київщини спростували інформацію щодо затримання журналістів та їх незаконного утримування в Ірпінському відділі поліції

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу ГУ Нацполіції в Київській області.

Нагадаємо, що в мережі з'явилася інформація, що сьогодні, 1 вересня, на замовлення Гостомельського селищного голови Юрія Прилипка поліція Ірпеня незаконно затримала розповсюджувачів газети "ЗНАЮ". Зауважимо, що саме в цьому випуску газети було опубліковано журналістське розслідування про причетність Юрія Прилипка до корупційних дій.

Відтак, голова Гостомеля разом зі своїм скандальним зятем Ростиславом Скуратівським на очах у працівників поліції в грубій формі погрожували фізичною розправою працівникам редакції газети "ЗНАЮ".

Поліція жодним чином не відреагувала на погрози. На вимогу Прилипка співробітники поліції Ірпеня безпідставно та незаконно затримали працівників газети та доставили до Ірпінського відділу поліції, де їх незаконно утримували без пояснення причин затримання, — повідомили в редакції газети.

У поліції розповіли, що отримали повідомлення про те, що в селищі  Гостомель невідомі особи роздають перехожим громадянам газети. На думку заявника, газети містять неправдиву інформацію щодо місцевого селищного голови.

Правоохоронці встановили, що газети роздавали студенти місцевого навчального закладу, яких запросили до Ірпінського відділу поліції, де опитали та вилучили у них газети.

За даним фактом слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за ст. 356 (Самоправство) Кримінального кодексу України. У межах провадження буде вирішене питання щодо накладення арешту на вилучені газети.

Читати "Моя Київщина" у Telegram