#

У Прибалтиці розпочали зйомки серіалу про Чорнобильську трагедію

14.05.2018 07:13
У Прибалтиці розпочали зйомки серіалу про Чорнобильську трагедію

У вільнюському районі Фабіенішкес розпочали зйомки міні-серіалу про чорнобильську катастрофу. Над фільмом працюють: головний продюсер Керолін Штраус ("Гра Престолів"), режисер Йоган Ранк ("Breaking Bad") та безліч відомих акторів, яких зазвичай можна побачити в голлівудських фільмах

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Главком".

Фільм зосереджується на подіях, що відбулися після вибуху реактора в 1986 році. Головні герої спробують пояснити, чому трапилася катастрофа.

Також у стрічці покажуть евакуацію мешканців та хід рятувальної операції.

Міні-серіал "Чорнобиль" випускається американською телевізійною станцією "HBO" разом із британським телебаченням "Sky".

Головні роли виконають актори та акторки Стеллан Скашгорд ("Німфоманка", "Тор") і Емілі Вотсон ("Анна Кареніна", "Еверест"). Скаршгорду дісталася роль Бориса Щербини – заступника Голови Ради міністрів СРСР, який очолював урядову комісію з питань Чорнобиля у перші години після аварії. Вотсон гратиме радянську вчену, якій необхідно назвати причину катастрофи на АЕС.

Також одну з головних ролей у серіалі зіграє британський актор Джаред Гарріс ("Шерлок Холмс: Гра тіней", "Загадкова історія Бенджаміна Баттона"). У фільмі він зіграє радянського вченого Валерія Легасова, який за сюжетом вестиме розслідування катастрофи. Виконавчим продюсером серіалу буде Керолін Штраусс ("Гра престолів"), а режисером – Йоган Ранк ("Пуститися берега" ("Breaking Bad")).

Дата прем’єри "Чорнобиля" поки невідома. Над стрічкою кінопродукції "HBO" та "Sky" працює понад п’ятсот литовських компаній.

Нагадаємо, українське телебачення у 2013 році презентувало чотирисерійний серіал про Чорнобиль "Метелики". Події мелодраматичної стрічки відбувалися під час вибуху на ЧАЕС.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: