#

У Київській облдержадміністрації відбулася виставка білоцерківського художника (ВІДЕО)

24.12.2019 13:50
У Київській облдержадміністрації відбулася виставка білоцерківського художника (ВІДЕО)
Фото з місця події

Нещодавно 19 грудня художник з Білоцерківщини Леонід Маадир провів персональну виставку та художній майстер-клас у приміщенні Київської обласної держадміністрації

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Керівники обласної ради та обласної адміністрації стали ініціаторами виставки робіт митця. У приміщенні КОДА відбулася демонстрація 15 картин Маадира, які художник написав протягом року. Поціновувачі живописного мистецтва мали можливість поспілкуватися з Леонідом та спробувати свої сили у малюванні, адже в рамках виставки функціонувала локація, де художник провів майстер-клас розпису картин для дітей та показав техніку нанесення масляними фарбами.

"Моя техніка проста, має назву академічний живопис: вільний стиль, вільні думки, творчий підхід. Робимо те, що подобається, робимо для людей і для себе", - коментує власний стиль Леонід.

У творчості майстер комбінує дві культури – східну буддійську та європеїзовану православну. У своїх картинах живописець демонструє серйозну реалістичну школу, працює в експресивній та експериментальній манерах. Натюрморт, ландшафтний та міський пейзаж, портрет і композиція вирізняють стиль автора. Леонід у картинах підіймає болючі теми сучасності, такі як екологія та історія, намагається осмислити масштабність людини, природи та Всесвіту. Художник шукає відповідь на головне питання про мету людського існування в матеріальному світі. Своєю життєствердною мистецькою діяльністю живописець підкреслює, що людина має шанс на духовне оновлення, яке дає їй саме природа.

Довідково: Леонід Маадир-Оол народився у місті Шагонар Республіки Тува. Його матір – українка. Рятуючись від голодомору 1933 року, його родичі втікали з Дніпропетроської області. Леонід – онук Народного артиста Росії Максима Мунзука, який зіграв головну роль в японському фільмі "Дерсу Узала". У 1977 році митець приїхав в Україну на навчання в Дніпропетровському художньому училищі, а потім – у Харківському художньо-промисловому інституті на факультеті графічного дизайну. Після закінчення навчального закладу у 1990 році Маадир веде активну живописну діяльність в Україні та поза її межами – на його рахунку три персональні виставки та демонстрації власних картин в Угорщині, Німеччині, Відні. Леонід розписав храм Бориса та Хліба в Борисполі, а два створених ним фірмових знаки увійшли до Всесвітнього каталогу логотипів. Перша його виставка відбулася в Одесі в залах Літературного музею.

Також нагадаємо, що в аеропорту "Бориспіль" відкрилася виставка українського художника-монументаліста Романа Мініна, яка присвячена тяжкій праці шахтарів.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: