#

У Рокитному отримали сучасний пожежний автомобіль

05.12.2019 07:44
У Рокитному отримали сучасний пожежний автомобіль
Фото з місця події

Завдяки Головному управлінню ДСНС України у Київській області до 18–ДПРЧ селища Рокитне 4 грудня надійшов сучасний пожежний автомобіль

Про це повідомляє "Моя Київщина" з посиланням на "Погляд".

Цей автомобіль відрізняється своєю компактністю, комфортними умовами та кращими технічними можливостями. Він може привезти велику кількість вогнегасних речовин, що дозволяє зменшити час на ліквідацію пожежі та підвищує безпеку громадян. Ємність цистерни автомобіля розрахована на 4 тонни води та 400 літрів піноутворювача. Також ця пожежна машина обладнана телескопічною щоглою, на якій піднімаються додаткові прилади освітлення, що забезпечує якіснішу та безпечнішу роботу рятувальників у темну пору доби. А ще вона оснащена автономним п’ятикіловатним генератором, засобами захисту від ураження електричним струмом при відключенні електродротів, які перебувають під напругою.

Авто додатково обладнане мотопомпою. Зазвичай влна використовується для гасіння торфовищ. А у даній машині її можна використати для закачування води до цистерни пожежного автомобіля, якщо він за якихось причин не може під’їхати до водойми. Як і в комплектації кожного пожежного автомобіля, звичайно ж, є рукави для подачі води та сучасні американські стволи, за допомогою яких проводиться розбризкування вогнегасної рідини.

 Авто обладнане значно потужнішим водяним насосом, також є бензоріз, який може різати як метал, так і бетон. У комплекті є бензопила, сучасні ноші для евакуації постраждалих. А ще в кабіні автівки у спеціальних відсіках розміщені апарати захисту органів дихання. Це дозволяє рятувальникам економити час та вдягати їх вже під час руху, а не чекати приїзду до місця призначення.

 Після навчання особового складу автомобіль буде встановлено на бойове чергування.

Нагадаємо, що жителі Богуслава готують пресконференцію щодо забруднення середовища місцевим підприємством.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: