#

У Рокитнянському районі планують зупинити незаконне будівництво на заплаві річки Рось (ФОТО)

28.02.2019 07:57
У Рокитнянському районі планують зупинити незаконне будівництво на заплаві річки Рось (ФОТО)
Олександр Терещук здійснив робочу поїздку до Рокитнянського району

У вівторок, 26 лютого, голова   Київської обласної державної адміністрації Олександр Терещук здійснив робочу поїздку до Рокитнянського району

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із посиланням на прес-службу Київської обласної державної адміністрації.

В ході поїздки очільник Київщини проінспектував стан Ольшаницької загальноосвітньої опорної школи та Рокитнянської Центральної районної лікарні.

Після перевірки соціальних об’єктів, в Рокитнянському районному будинку культури відбулася виїзна нарада під головуванням Олександра Терещука з вирішення проблемних питань жителів району. В заході взяли участь депутати обласної ради, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, представники місцевого самоврядування та громадськості.

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

В ході зустрічі підіймались питання забруднення водойм регіону, розбудови інфраструктури району, транспортного обслуговування, тарифів на комунальні послуги, наповнення місцевих бюджетів, оренди водного дзеркала та землі сільськогосподарського призначення, соцзабезпечення учасників АТО/ООС та закупівлі інтерактивних дошок для початкових класів в школи району.

На нараді було окремо розглянуто гостре питання незаконної передачі земель прибережної зони річки Рось в приватне користування. Шляхом численних порушень чинного законодавства було змінено цільове призначення окремих земельних ділянок. Внаслідок цього, громаді Рокитнянщини було заблоковано доступ до води, а на незаконно отриманих ділянках розпочалась активне будівництво приватних котеджів.

Для вирішення даного питання дорученням Голови в Рокитнянському районі буде створену робочу комісію, до складу якої увійдуть представники структурних підрозділів КОДА, правоохоронних органів та місцевого самоврядування.

“Даю доручення якомога швидше створити комісію та розпочати роботу. Зі свого боку, в рамках наших повноважень, до завершення судового процесу зупиняємо будівництво. З цього моменту щоб жодної цеглини не було покладено!” – підкреслив Олександр Терещук.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: