#

У Ржищеві відзначили 100-річчя із дня народження видатного художника

07.07.2021 21:20
У Ржищеві відзначили 100-річчя із дня народження видатного художника
Фото з місця події

Сьогодні, 7 липня, в 100-й ювілейний День народження видатного художника і нашого земляка Івана-Валентина Задорожного у Ржищеві відбувся комплекс урочистих заходів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Обухівської РДА.

До них можна віднести: відкриття експозиції "Виходь на Світовий рівень" у Ржищівському музеї образотворчого мистецтва ім. Івана-Валентина Задорожного та презентація робіт художників, які тиждень писали картини з пейзажів Ржищівського краю в рамках пленеру "Стежками художника Івана-Валентина Задорожного".

Відзначити урочисту дату і привітати ржищівчан завітав голова Обухівської районної державноі адміністраціі Олександр ГОМОН разом з головою Обухівської райради Антоном Кармановим та депутатом Обухівської районної ради Степаном Дойчуком.

Також нагадаємо, що з нагоди Дня Національної поліції України в Обухові відбулися урочистості, під час яких було відзначено тих, хто робить вагомий внесок у забезпечення миру і спокою в суспільстві.

Довідково:

Іван-Валентин Задорожний - художник-монументаліст, лауреат Шевченківської премії, заслужений діяч мистецтв УРСР що народився, жив, працював та похований у місті Ржищів Київської області. Крім живопису, самостійно освоїв технології виготовлення скляних вітражів із литого скла, енкаустики. Він автор 24 монументальних робіт, що розташовані по всій території України. Це вітражі виконані в авторській техніці литого скла, мозаїки, різьблення, бетонні рельєфи. Розташовані ці роботи в таких містах: м. Київ, м. Кременчук, с.Калита, Київська область, Чернігів, м. Павлоград, Дніпропетровська область. Автор трьох гобеленів ручного ткацтва. Автор ілюстрацій до «Кобзаря» Т.Г.Шевченка та дитячих казок.

Читати "Моя Київщина" у Telegram