#

У садочках Приірпіння дітлахам подарували зіпсовані цукерки (ВІДЕО)

28.12.2019 09:01
У садочках Приірпіння дітлахам подарували зіпсовані цукерки (ВІДЕО)
Речові докази

Нещодавно вихованці дитсадків Ірпеня, Ворзеля, Коцюбинського та Гостомеля отримали в подарунок на Новий рік пакунки з солодощами сумнівної якості

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "ТСН".

Вихованці дитсадків Ірпеня, Ворзеля, Коцюбинського та Гостомеля отримали в подарунок на Новий рік пакунки з солодощами, побачивши які, батьки забили на сполох. За словами однієї з матусь, жодних маркувань і опису на цукерках не було.

З усього набору, сумніви у батьків викликали лише два різновиди солодощів - "Шкільна забава" та "Гранд прем'єра". Вони підозрілі не лише зовні, кажуть батьки, а й усередині.

Люди в соцмережах постять фото новорічних дарів від міської ради. У коментарях та публікаціях батьки висловлюють своє приголомшення. Дехто навіть зауважує, що викинув у смітник такий подарунок.

"Дитині все пояснила, вона була не проти. Це ж треба таке лайно дітям давати. Цукерки не зрозуміло де запаковані, зібрані з усієї України", - пише одна з користувачок Мережі.

З'ясувалося, що вартість одного такого святкового пакета орієнтовно 250 грамів обійшлася місцевій владі в 43 грн, загалом на солодкі подарунки для дітей із бюджету пішло понад 150 тис. гривень.

Замовником подарунків є Управління освіти і науки Ірпеня. У відомстві кажуть, що зараз перевіряють цукерки і всі звинувачення щодо їхньої непридатності відкидають. Виконувач обов'язків міського голови заявив, що у разі, якщо буде виявлено неточності під час закупівель, порушникам загрожує покарання.

Крім того, посадовці кажуть, що з документами на подарунки проблем немає. Вони мають копії сертифікатів із коробок, де термін виготовлення вказаний початок грудня.

Згідно із ProZorro, куди відзвітувала Ірпінська міська рада, закупив подарунки ТОВ "Торговий дім "Джанкой". Але, відповідно до документів, які показали у садочку - ТОВ "Торговий дім "Дунай". Як з'ясувалося, ця компанія є багаторічною постачальницею харчів у місцеві дошкільні заклади. Крім того, і вартість подарунків було вказано нижчою, аніж зазначено в ProZorro.

Постачальника цих цукерок журналісти знайшли за телефоном. У компаніях "Дунай" та "Джанкой" спільні засновники. Втім, вони навідріз відмовилися зустрічатися й взагалі спілкуватися із пресою.

"Не розумію, у чому причина скандалу, якщо всі цукерки свіжі. Не хочу, щоб до мене хтось приїжджав і забирав час. Я поставила свіжу продукцію", - запевняє телефоном одна із представниць торгового дому.

Також нагадаємо, що нещодавно в Миронівському районному центрі дитячої та юнацької творчості пройшов щорічний фестиваль для дітей з обмеженими фізичними можливостями "Повір у себе".

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: