#

У санаторії "Конча-Заспа" планують розгорнути тимчасовий госпіталь для хворих на COVID-19

06.11.2020 14:50
У санаторії "Конча-Заспа" планують розгорнути тимчасовий госпіталь для хворих на COVID-19
Фото з мережі Інтернет

Президент України разом з Кабінетом міністрів розглядають можливість розгортання на базі державного підприємства "Санаторій "Конча-Заспа" тимчасового протиковідного госпіталю

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "Українська правда".

З метою розширення можливостей госпіталізації хворих на коронавірус, розглядалася ініціатива щодо розгортання на базі державного підприємства "Санаторій "Конча-Заспа" тимчасового протиковідного госпіталю, – зазначає заступниця керівника Офісу президента Юлія Соколовська.

Однак, площі, які плануються до перепрофілювання  мають відповідати певним критеріям для надання медичної допомоги інфекційним хворим, бути придатними для логістики таких пацієнтів та пристосованими для їх потреб. Можливість ефективного облаштування там ліжок, підключених до кисню, опрацьовується фахівцями МОЗ.

Водночас Соколовська звертає увагу, що попри посилену увагу до боротьби з COVID-19 і лікуванням інфекційних хворих, не можна забувати про людей, які потребують невідкладної медичної допомоги (нейрохірургія, онкологія та інші гострі стани). Тому важливим є забезпечення доступності та вчасності надання медичної допомоги пацієнтам з іншими захворюваннями в гострій стадії розвитку.

Нагадаємо, що голова Конституційного суду України Олександр Тупицький зареєстрований у будинку в котеджному містечку "Коник", що на острові Жуків, поруч з Конча-Заспою, який належить члену "команди Олександра Дубінського" Сергію Левченку.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: