#

У селі на Переяславщині планують будівництво стадіону

26.12.2020 18:00
У селі на Переяславщині планують будівництво стадіону
Фото з місця події

У Гайшині, що на Переяславщині, у наступному році планують капітальне оновлення сільського стадіону

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Переяслав City".

Із пропозицією таких робіт на засіданні виконкому 15 грудня виступив староста Гайшина Олександр Якуба, його охоче підтримав міський голова Вячеслав Саулко.

Цим пунктом доповнили програму розвитку фізкультури та спорту Переяславської громади спочатку члени виконкому на засіданні 15 грудня, а через два дні документ затвердили на сесії міської ради.

Відтак у переліку заходів програми для реалізації в 2021 році додався ще один рядок: виготовлення проєктно-кошторисної документації на будівництво стадіону по вулиці Покровська, 15 село Гайшин (сума 500 тис грн).

Насправді ми хочемо збудувати сучасний спорткомплекс на місці нинішнього сільського стадіону. Це має бути нове футбольне поле, лавки для глядачів, мультифункціональний спортмайданчик зі штучним покриттям для баскетболу, волейболу та мініфутболу. Звичайно, потрібна буде й невелика адмінбудівля для цього об’єкту, – зазначив Олександр Якуба.

Звісно, що за кошти місцевого бюджету таку справу нам не втілити, але є інші дієві ресурси. В Україні вже кілька років впроваджуються різні програми будівництва стадіонів. Аби до таких долучитися, необхідно насамперед мати проєкт. Як його зробимо, шукатимемо можливості і джерела фінансування, – додав староста.

Загалом же зазначена програма розвитку фізкультури та спорту була ухвалена міськрадою на період 2017-2021 роки. Передбачені раніше видатки міського бюджету на 2021 рік, зважаючи на розширення громади, також збільшили – із 7 007 тис грн до 10 372 тис грн.

У переліку заходів програми, окрім організації традиційних змагань, участі спортсменів громади в змаганнях вищих рівнів, також запланована фінансова підтримка спортивних закладів:

  • утримання та надання фінансової підтримки комунальному закладу «Спортивно-оздоровний комплекс "Стадіон імені В. Лобановського";
  • капітальний ремонт стадіону імені Лобановського;
  • виготовлення проєктно-кошторисної документації та капітальний ремонт зливової каналізації футбольного поля з влаштуванням поливної системи та адміністративного приміщення (душові) стадіону імені Лобановського»;
  • утримання та навчально-тренувальна робота, придбання спортивного інвентарю та спортивної форми для КЗ "Переяславська дитячо-юнацька спортивна школа" по вулиці Гімназійна, 18.

Нагадаємо, що голова Студениківської ОТГ Марія Лях зустрілася з головним лікарем громади Вікторією Кормишевою та Павлом Ковригиним, який займає посаду головного лікаря КНП "Центр первинної медико-санітарної допомоги Баришівської районної ради Київської області".

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: