#

У селі під Києвом людей понад десять років отруюють гранітним пилом (ВІДЕО)

28.04.2018 06:21
У селі під Києвом людей понад десять років отруюють гранітним пилом (ВІДЕО)

Журналісти в черговий раз повідомляють про гранітний кар’єр в селі Соснівка Макарівського району, який функціонує без жодних дозвільних документів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "24 канал".

На місцях, у райцентрах чи у селах протистояти корупції, круговій поруці та свавіллю чиновників ще складніше, аніж у точках публічної уваги. Бо там, зазвичай, нічого не змінюється внаслідок віддаленості та певної відрізаності від повноцінної уваги громадськості.

Вже 10 років поспіль селі Соснівка під Києвом люди живуть, мов на вулкані. Нічні землетруси та пил у повітрі, потужні вибухи трапляються раз на 2 місяці – вже звична справа. Бо по сусідству працює гранітний кар'єр. Тобто життя селян перетворилося на пекло, яке покриває місцева влада, мовляв, "там" сидять "дуже великі депутати, дуже великі люди, тож ви нічого з цим не вдієте". Навіть процитували знамените "тримайтесь там".

Інша річ – документи, до яких окремі питання. Але дотепер, крім пересічних жителів селища, ніхто ними й не цікавився. А виявилось, що до 2017 року навіть мінімального договору на оренду підписано не було, тож і відшкодувань за втрачене здоров'я селяни навряд дочекаються. І це лиш верхівка "гранітного" айсбергу.

До кого вивели ниточки цього розслідування – дивіться у програмі журналістських розслідувань ЦРУ.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: