#

У селі Вишеньки чоловік незаконно отримав у власність землю на березі Дніпра вартістю понад 70 млн грн

13.06.2018 17:23
У селі Вишеньки чоловік незаконно отримав у власність землю на березі Дніпра вартістю понад 70 млн грн

Сьогодні, 13 червня, у прокуратурі Київщини повідомили про повернення у держвласність землі водного фонду площею майже 10 га та вартістю 70 млн грн у селі Вишеньки Бориспільського району, які незаконно перебували у власності громадянина

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу прокуратури Київської області.

"Завдяки вжитим заходам представницького характеру прокуратури Київської області суд апеляційної інстанції залишив без змін рішення суду першої інстанції, яким задоволено позов прокуратури в інтересах держави про визнання недійсними рішення Вишеньківської сільської ради Бориспільського району, державних актів на право власності на земельні ділянки та їх витребування з незаконного володіння громадянина площею майже 10 га вартістю 70 млн грн", - .

Зокрема, встановлено, що рішеннями Вишеньківської сільської ради відведено в оренду земельні ділянки громадянам-членам садового товариства для ведення колективного садівництва в адміністративних межах вказаної сільської ради за рахунок земель державної власності.

В подальшому, зазначеними громадянами отримано державні акти на право власності на земельні ділянки та на підставі договорів купівлі-продажу відчужено на користь третьої особи.

Як з'ясувалось, відведення спірних земель у власність громадянам відбулось в порушення вимог ст. 50 Закону України «Про землеустрій», оскільки не встановлено їх межі на місцевості та не погоджено із землекористувачем.

Окрім цього, більшість земельних ділянок знаходиться в прибережній смузі р. Дніпро, що свідчить про незаконність зміни сільською радою їх цільового призначення із земель водного фонду на землі сільськогосподарського призначення.

На виконання вказаного судового рішення органом реєстраційної служби у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно скасовано державну реєстрацію речового права на спірні земельні ділянки за вищевказаним громадянином.

Таким чином, прокуратура Київської області відновила порушені права держави на землі, які мають особливий природоохоронний статус.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: