#

У Славутичі лікарям будуть надавати житло (ВІДЕО)

23.03.2019 13:03
 У Славутичі лікарям будуть надавати житло (ВІДЕО)
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, що у Славутичі 40 відсотків жителів не можуть підписати декларації з лікарями через їх нестачу, тому аби заохотити медиків працювати в місті, міська влада буде купувати їм квартири  

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із посиланням на "podrobnosti.ua".

"Враховуючи те, що на пацієнта відводиться, згідно з нормативами, 15 хвилин - то за 5 годин робочого часу прийому ми можемо надати допомогу 25 людям. Це кваліфіковано, не поспішаючи - аби вислухати пацієнта. Ми за прийом приймаємо близько 40-45", - говорить Олександр Філатов, сімейний лікар.

На 10 тисяч містян просто не вистачило лікарів. А це майже 40% населення Славутича. Усі вони опинилися у так званому "червоному списку" - це пацієнти, які не підписали декларацію.

"Нам потрібно хоча б 4-5 лікаря. Зараз у нас працює 3 лікарі загальної практики медицини, 4 педіатри і 5 терапевтів", - говорить Олексій Ладижев, головний лікар КНП "Славутицька міська лікарня" Славутицької міської ради.

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

"Молоді лікарі хочуть знайти собі місце роботи в великих містах - де гарна інфраструктура, де їм більше цікаво", - говорить Олександр Філатов, сімейний лікар.

Наразі лікарям дозволили брати пацієнтів на 10% більше норми. Однак, якщо медик перевищить і цю кількість - це негативно вплине на його зарплатню.

"Якщо лікар 1800 декларацій набрав і зверху ще набирає 10% плюс 1 декларацію - то вже йде понижуючий коефіцієнт оплати за послуги цього лікаря. Він буде менше отримувати за це коштів", - зазначив Олексій Ладижев, головний лікар КНП "Славутицька міська лікарня" Славутицької міської ради.

У департаменті охорони здоров'я про нестачу медиків знають. Тож заявку на 4 сімейних лікарів уже подали. А заохотити медиків приїжджати саме до них вирішили умовами праці.

"На міському рівні ми прийняли програму місцевих стимулів для медичних працівників, де передбачена купівля службового житла для тих лікарів, які приїдуть до нашого міста. На сьогоднішній день відбувається вже процедура закупівлі цього житла", - наголосила Наталія Шуригіна, керівник відділу охорони здоров'я Славутицької міської ради.

Чиновники сподіваються що вже у вересні до них прибудуть нові лікарі. Однак, вже з 1 липня Національна служба здоров'я припинить фінансування "червоних списків". Медики звісно ж не відмовлять пацієнтам. Проте чи знайдуть гроші у місцевому бюджеті аби розрахуватися з ними за понаднормову роботу - поки що не відомо.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: