#

У Славутичі місцева влада завищила тарифи на тепло на 400 грн

16.01.2020 08:57
У Славутичі місцева влада завищила тарифи на тепло на 400 грн
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, що через невиважену політику місцевої влади місто-сателіт Чорнобильської АЕС знову ризикує опинитись на порозі колапсу з теплопостачанням

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Стопкор".

У Славутичі приватні котельні на біопаливі фактично врятували містян від "льодовикового періоду" й надали місту шанс на повну енергетичну незалежність після енергетичного колапсу-2017

Проте славутицька міськрада чомусь утискає флагманів альтернативної енергетики – компанії "Укртепло" й "Наше тепло", не розраховуючись за спожите тепло й не надаючи вчасно необхідні дозволи.

Зауважимо, у місті є ще і третя котельня з альтернативними джерелами – "Енергосервіс Славутич", яка почала працювати у 2016 році. Але й тут не все так просто.

У тому ж році завдяки тендерній процедурі фірма підписала договір про надання послуг із державним закладом Спеціалізована медико-санітарна частина №5, який на той момент був підпорядкований Міністерству охорони здоров'я України.

Наприкінці 2018 року державний заклад перейшов у підпорядкування Славутича.

Тоді ж з «Енергосервіс Славутич» було підписано новий договір на постачання тепла за встановленим тарифом згідно з рішенням № 518 виконавчого комітету Славутицької міської ради. А саме: 1044,71 гривні за Гкал для населення та 1253,65 – бюджет.

19 лютого 2019 року з компанією уклали новий договір про закупівлю послуг за державні кошти за встановленим тарифом згідно з рішенням виконкому № 616. Проте рішення за цим номером надали ТОВ «Північна енергетична корпорація Славутича». Тариф становить 1514,23 гривні для населення та 1817,08 для бюджету. Тобто це щонайменше на 400 гривень дорожче, ніж за попередній рік.

Також нагадаємо, що мерія Славутича заборгувала вже 30 млн грн за тепло найбільшій приватній котельні від групи компаній "Укртепло" та тисне на енергопостачальника з вимогою встановити тариф у 850 грн.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: