#

У Славутичі депутати затвердили 15 цільових програм

05.02.2021 19:40
У Славутичі депутати затвердили 15 цільових програм
Фото з мережі Інтернет

Сьогодні, 5 лютого, відбулося  засідання Славутицької міськради, де депутати розглянули значну кількість питань

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Славутицька міська рада" у Faсebook.

На початку засідання міський голова Юрій Фомічев надав інформацію про тарифи на теплову та електроенергію, про заходи, що будуть відбуватися у Славутичі до 35 роковин Чорнобильської катастрофи, про старт нового проекту "поліцейський офіцер громади".

Далі депутати зробили заяви. Олена Радченко зачитала звернення від батьків дитячого садочку "Теремок" щодо встановлення у ДДЗ №8 паркану належної висоти. Михайло Шинкаренко – про умови проживання у гуртожитках та ліфтове господарство. Юрій Корнійчик – про вирішення питання роботи ліфтів. Сергій Олійник – про організацію дорожнього руху у Невському, Бєлгородському кварталах в районі Нової пошти, Славмеду. Вячеслав Почеп – про підготовку переліку питань, що будуть делеговані від міської ради до виконавчого комітету та надання розширеного додатку бюджету розвитку. Валенина Дарнопих – про участь у тендерах міських будівельних компаній.

Дмитро Стельмах повідомив, що у лютому розпочинають роботу двох тижневі курси підвищення кваліфікації "Зняття з експлуатації ядерних установок", що організовує Славутицька філфя НТУ "КПІ" за підтримки ДСП "Чорнобильська АЕС".

Після розпочалася активна робота в сесійній залі. Було затверджено перелік адміністративних послуг, які надаються через Центр надання адміністративних послуг, схвалено проєкт Меморандуму про взаєморозуміння щодо співробітництва в рамках міжнародної технічної допомоги між Tetra Tech ES, Inc та Славутицькою міською радою. Прийнято 15 цільових програм, що забезпечать подальшу діяльність різних сфер життя міста. Серед них програма підтримки сім'ї та забезпечення прав дітей, "Молодь Славутича", "Захисник Вітчизни", "Донори Славутича", розвитку інформаційного простору, фінансування пільг для окремих категорій громадян міста, забезпечення землевпорядною документацією, збереження житлового фонду, Програма з благоустрою "100 дрібниць". Внесені зміни до рішення Славутицької міської ради "Про бюджет Славутицької міської територіальної громади на 2021 рік".

У другій половині дня депутати створили дві тимчасові контрольні комісії. Першу комісію з перевірки суми компенсації фактичних витрат енергоносіїв використаних для забезпечення гарячим водопостачанням населення міста в травні, липні-вересні 2020 року надані КП "УЖКГ". Друга комісія створена для перевірки фінансово-господарської діяльності КП "УЖКГ". Головою комісії обрано Юрія Корнійчика.

Також була надана згода на прийняття у комунальну власність об’єкту державної власності (локомотивне депо від ДСП «ЧАЕС» у власність територіальної громади).

На завершення депутати розглянули земельні питання.

Нагадаємо, що стало відомо, що нещодавно міста Маріуполь та Славутич виграли грантову програму Українського культурного фонду "Культурні столиці України".

Читати "Моя Київщина" у Telegram