#

Сучасна станція моніторингу радіаційного фону з'явилась у Славутичі

18.06.2023 11:30
Сучасна станція моніторингу радіаційного фону з'явилась у Славутичі
Фото з мережі інтернет

У місті Славутич встановлено сучасну станцію моніторингу радіаційного фону Ramesis від ГО SaveDnipro

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на канал Агентства регіонального розвитку.

Станція моніторингу радіаційного фону Ramesis розроблена Національним інститутом радіаційного захисту Чехії (SURO). Вона встановлена Інститутом проблем безпеки атомних електростанцій НАН України за сприяння КП "Агентство регіонального розвитку" м. Славутича.

Станція забезпечує безперервний моніторинг радіаційного фону шляхом вимірювання потужності дози гамма-випромінювання в діапазоні від десятків нЗв/год до десятків мЗв/год, охоплюючи як моніторинг природного фону в місцевості, так і значно потужніші дози опромінення, що виникають у випадку надзвичайної ситуації.

Дані з цієї станції можна відстежувати на карті радіаційного фону SaveEcoBot та на мапі Windy.com. А також усі показники автоматично передаються в систему ЕкоЗагроза – офіційний ресурс Міндовкілля, в ДСНС, ДІЯР, РНБО, та міжнародним партнерам.

Нагадаємо, що Славутич приєднується до Європейського тижня сталої енергії, який 19-25 червня 2023 року проходить під гаслом "Прискорення переходу на чисту енергію – до нижчих рахунків і підвищення кваліфікації".

Читати "Моя Київщина" у Telegram