#

У Софіївській Борщагівці лиходій підірвав гранату біля житлових будинків

24.12.2021 10:40
У Софіївській Борщагівці лиходій підірвав гранату біля житлових будинків
Фото з місця подій

Поліція Київщини викрила зловмисника, який кинув гранату до маєтку в Софіївський Борщагівці

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "Поліція Київської області" у Facebook.

До правоохоронців звернувся 49-річний мешканець Бучанщини та повідомив, що вночі почув вибух, а згодом виявив пошкодження на фасаді свого будинку.

На камерах відеонагляду видно, як особа у темному одязі  кинула в бік приватних будинків предмет, а через мить пролунав вибух. На подвір’ях кількох маєтків поліцейські виявили важіль та частини від гранати Ф1, яка, імовірно, і пошкодила будівлю та паркан.

Кримінальна поліція Київщини встановила, що до вибуху причетний 29-річний чоловік із Чернігівщини. Встановлено також, що під час скоєння правопорушення зловмисник ретельно маскувався та обирав маршрути, що не потрапляють в поле камер відеонагляду.

Відомо, що чоловік раніше притягувався до кримінальної відповідальності за шахрайство та підроблення документів. З 2018 року лиходій перебував у розшуку.

Також з’ясувалося, що під час скоєння правопорушення чоловік пошкодив майно одразу кількох господарів, хоча планував "провчити" лише одного із потерпілих. Потерпілий протягом певного часу вже отримував різного роду принизливі послання від незнайомців, у тому числі написи на паркані та плакати із провокаційними повідомленнями.

Під час обшуків у зловмисника вилучили мобільні телефони, фото будинку, де потерпілий мешкав із родиною, а також інші речі, які підтверджують його причетність до скоєння правопорушення.

Слідчі за процесуальним керівництвом прокуратури повідомили чоловікові про підозру за ч.2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна). Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Нагадаємо, що в селі Петропавлівська Бощагівка 21-річний юнак проник до будинку, який винаймало іноземне подружжя, та поцупив 6 тис доларів США.


Читати "Моя Київщина" у Facebook