#

У Тетієві лікарі отримали респіратори високого ступеня захисту (ФОТО)

30.03.2020 13:20
У Тетієві лікарі отримали респіратори високого ступеня захисту (ФОТО)
Фото з місця події

Тимчасово виконуючий обов‘язків голови Київської ОДА Василь Володін відвідав дві лікарні та Київщині та передав медикам засоби особистого захисту

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу Київської обласної державної адміністрації.

Василь Володін та його заступник Дмитро Назаренко відвідали Тетіївську районну лікарню. Подякували медикам за їх самовіддану працю в складний період боротьби з поширенням коронавірусу і передали лікарям засоби особистого захисту.

"Щойно Україна отримала нову партію засобів особистого захисту з Китаю. Про це повідомляв президент України Володимир Зеленський. Свою частку Київщина вже розподіляє по лікарням області. Було прийнято рішення негайно передати все необхідне медичним працівникам, тому що саме від вас, вашого здоров‘я залежить наша подальша спільна боротьба з коронавірусом. Бережіть себе. Дякуємо вам за вашу роботу", – підкреслив Василь Володін під час передачі медикам Тетієва засобів захисту.

Представники влади поспілкувалися з керівництвом та персоналом медичного закладу дізналися про його нагальні потреби. Оглянули інфекційне відділення лікарні. Воно наразі включає 10 окремих боксів для розміщення хворих. За словами керівництва лікарні, в разі потреби їх кількість буде збільшена.

Всього сьогодні лікарня отримала 320 респіраторів високого ступеня захисту, 160 костюмів біозахисту та 50 тестів для виявлення коронавірусу.

Після Тетіївської лікарні керівник Київщини з заступником відвідали м. Біла Церква, де знаходиться одна з основних лікарень Київської області, що приймає на лікування хворих с підозрою на коронавірус. Василь Володін зустрівся з міським головою Геннадієм Диким. Вони обговорили ситуацію, що склалася у зв‘язку з поширенням COVID-19 і потреби медициниміста. Мер особливо подякував за доправлення костюмів біозахисту для медиків, тому що саме в них місто відчуває великий брак.

Читайте також: Чого насамперед боятися під час пандемії?

Медикам Білої Церкви представники обласної влади передали 720 медичних масок, а також 200 костюмів біозахисту.

Всього область отримала в якості допомоги з Китаю 5220 медичних респіраторів, 5140 медичних масок різного ступеню захисту, 1400 медичних костюмів біозахисту. Всі засоби вже передані, або на даний момент передаються лікарням. Наступні партії засобів захисту також будуть оперативно передаватися медикам на місця.

Також нагадаємо, що 29 березня, стало відомо, що в місті Бровари за 10 днів було зареєстровано 16 осіб з підозрою на COVID-19.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: