#

У Трипільської ТЕС проблеми з фінансами

18.08.2020 10:20
У Трипільської ТЕС проблеми з фінансами
Трипільська ТЕС

Стало відомо, що державний "Ощадбанк" відмовив ПАТ "Центренерго", яке експлуатує пиловугільні та газомазутні блоки на Трипільській ТЕС, у кредиті на закупівлю палива

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Економічна правда".

Нагадаємо, що на початку липня цього року керівництво ПАТ "Центренерго" заявило про наміри залучення 1,3 млрд грн кредитних коштів у державних Ощадбанку та Укргазбанку для закупівлі палива.

Однак, нещодавно Ощадбанк надіслав "Центренерго" офіційний лист з відмовою. Наразі компанія очікує відповіді від Укргазбанку. Зауважимо, що банк аргументував свою відмову тим, що ключові фактори ризику не відповідають вимогам його внутрішніх нормативних документів.

За словами в.о. гендиректора компанії Олександра Корчинського, компанія відчуває дефіцит оборотних коштів, що пов'язано, зокрема, із заборгованістю ДП "Енергоринок" в розмірі 1,4 млрд грн перед нею за відпущену електроенергію.

Глава Міненерго Ольга Буславець заявляла про намір міністерства сприяти "Центренерго" в переговорах з державними банками.

Відомо, що господарський суд Києва переніс на 27 серпня підготовче засідання у справі за позовом ПАТ "Центренерго" до ДП "Енергоринок" про стягнення 1,699 млрд грн боргу.

Нагадаємо, що в селі Підгірці Обухівського району в одній із водойм втопився 71-річний чоловік, тіло якого й досі розшукують.

Читати "Моя Київщина" у Telegram