#

У Василькові відбулася вулична акція "Вільний мікрофон-2019"

10.11.2019 10:35
У Василькові відбулася вулична акція "Вільний мікрофон-2019"
Фото з місця події

Учора, 9 листопада, лідери Васильківського міського учнівського парламенту підготували та провели вуличну акцію "Вільний мікрофон-2019" з нагоди Дня української писемності та мови

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Погляд".

 У центрі міста всі бажаючі мали можливість продекламувати вірші або уривки творів українською мовою.

В акції взяли участь лідери Васильківської ЗОШ І-ІІ ступенів №1, Васильківського академічного ліцею "Успіх", Васильківської ЗОШ І-ІІ ступенів №6, Васильківського НВК "Гімназія – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 8" та Васильківського академічного ліцею "Престиж".

Ведучими заходу були представники Школи лідерів міста Василькова Тетяна Туренко та Іван Крикун.

Довідково:

День української писемності та мови є одним з наймолодших державних свят. Його запроваджено у 1997 році за ініціативи Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка. 6 листопада 1997 року було підписано Указ Президента України, у якому говориться: "На підтримку ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливості ролі української мови в консолідації суспільства постановляю: «Установити в Україні День української писемності та мови, який відзначати щорічно 9 листопада в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця".

Також нагадаємо, що небайдужі жителі Ірпеня вчергове провели акцію "Посади своє дерево".

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: