#

У Верховній Раді України прийняли законопроєкт щодо протидії Covid-19 (ВІДЕО)

17.03.2020 08:23
У Верховній Раді України прийняли законопроєкт щодо протидії Covid-19 (ВІДЕО)
Фото із засідання

Сьогодні, 17 березня, на позачерговому засіданні Верховна Рада України ухвалила законопроект №3219 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню й поширенню коронавірусної хвороби (Covid-19)"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Главком".

Варто зазначити, що за недотримання санітарно-гігієнічних та санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених законом України "Про захист населення від інфекційних хвороб", буде накладено штраф. До того ж, за ухилення від дотримання рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними захворюваннями загрожує штраф на громадян у розмірі від одного до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а на посадових осіб - у розмірі від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

"Підготовлений і запропонований законопроект дозволяє нам пом’якшити наслідки для економіки і для кожного окремого громадянина. Тому, звичайно, буду просити вас підтримати цей законопроект і знаю про єдність, яка є сьогодні в парламенті перед лицем кризи", - зауважив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Нагадаємо, що на період карантину Кабінет Міністрів прийняв рішення обмежити пасажирські перевезення на території України для запобігання поширення коронавірусної інфекції.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: