#

У Вишгороді відбулася безпрецедентна модна подія

17.09.2021 19:40
У Вишгороді відбулася безпрецедентна модна подія
Фото з місця події

Сьогодні, 17 вересня у Вишгороді вперше відбулося свято жіночності й краси – Etno Fashion show "Відомі жінки Вишгородщини"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Захід був організований в Музеї давньоруського гончарства Вишгородського історико-культурного заповідника, а головна його мета – збереження та популяризація національного надбання – стародавнього вишитого одягу, у якому закодовано багато символів сили, добробуту, краси та оберегів українського народу. А найголовніше, ця безпрецедентна у Вишгорода модна подія має благодійний характер, – зібрані кошти будуть направлені на благочинність.

Серед учасниць ETNO Fashion Show "Відомі жінки Вишгородщини" – держслужбовці, художниці, архітекторки, рестораторки, громадські діячки, керівниці освітніх, медичних та медійних закладів.

На імпровізованому подіумі знані жінки Вишгородщини продемонстрували не лише національний стародавній одяг, а і яскраві зразки народного вбрання у сучасному контексті. Родзинкою свята ETNO Fashion Show стали вінки ручної роботи Міли Ведєньєвої – відомого українського дизайнера та засновниці етнопроєкту "Творча майстерня "Mila Ukraina".

У рамках заходу була представлена фотовиставка талановитої української дизайнерки й авторки проєкту Etno fashion by Katerina Potlova Катерини Потлової. Зокрема, відбулась атмосферна фотосесія в українському народному одязі та дизайнерських вінках, де кожна небайдужа до мистецтва людина могла взяти участь у фотосесії і зробити свій внесок у збереження національного коду українців.

Як зазначила організатор заходу та директор Вишгороського історико-культурного заповідника Влада Литовченко, частину коштів, зібраних на заході, буде спрямовано на підтримку 3-річного уродженця Вишгорода Богдана Шкути, який дуже потребує благочинної допомоги небайдужих людей:

Мені приємно, що на Вишгородщині проходить захід такого високо рівня. Видатні жінки Вишгородщини і я, як організатор, давно хотіли зібрати цікаву аудиторію та зробити це саме восени, адже для українців це пора здобутків. Вишгород зібрав жінок, які на наш погляд найактивніші, прогресивні у своїй діяльності і розвивають цю землю. Сьогодні ці люди мають можливість зробити благодійний внесок і частина цих коштів буде передана 3-річному хлопчику, який потребує обстеження і лікування.

Нагадаємо, що у Вишгородській міській громаді 19 вересня відбудеться відбірковий футбольний турнір "Кубок єднання-2021".

Читати "Моя Київщина" у Facebook