#

У Вишгороді дві волонтерки організували безкоштовні обіди для стареньких (ФОТО)

01.08.2019 08:26
У Вишгороді дві волонтерки організували безкоштовні обіди для стареньких (ФОТО)
Фото з місця події

У місті Вишгород протягом 10 років власниця кафе Світлана Свистун та працівниця "Червоного хреста" щодня годують комплексними обідами літніх людей

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Gazeta.ua".

Жінки з власної ініціативи почали організовувати соціальне харчування.

"У місті була організація, що годувала літніх людей за гроші благодійників. Потім гроші перестали давати і все закінчилося. Але до мене у кафе продовжували приходити. Я то нагодую одного, то іншого", - згадує Світлана. Потім патронажна сестра з "Червоного хреста" мені каже: "Ми вмираємо. Люди приходять, а ми нічим не можемо допомогти". А я їй сказала, що у мене часто обіди залишаються, і я можу віддавати їх. Ми почали з 5, далі з 7, а тепер, дивись, як багато людей".

Тепер у кафе "Кирпулька", що належить Світлані кожен день готують 20 обідів для стареньких і всіх, хто потребує безкоштовної їжі. Незалежно, чи є свята, чи ні. Завжди для людей готові 20 обідів.

Обідати приходять різні люди. Є постійні відвідувачі, такі, як Галина, Наталя з ДЦП, сліпі та глухі. А новеньких годують за графіком. Дуже багато хворих на рак, яким потрібно гарне харчування.

Для безкоштовних обідів Світлана готує те, що є. Буває картопля, макарони, гречка. Люди самі приходять вибирати. В одному пакеті може бути борщ з макаронами та котлетою, а в іншому суп, із гречкою та відбивною.

Раїса з  "Червоного хреста" розносить їжу по домівкам людям, які фізично не можуть дістатится кафе. У програмі благодійного харчування 80 осіб і всього 20 обідів. Зараз є певна система – один місяць Раїса приносить обіди, 3 місяці перерва. Всі розуміють і вдячні організації "Червоний Хрест", кафе "Кірпулька" і Раїсі.

 

Також нагадаємо, що в Ірпені волонтери, місцеві підприємці та жителі зібрали й відправили гуманітарну допомогу на Схід.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: