#

У Вишгороді літнім людям безкоштовно роздавали молочні продукти та вітаміни

16.03.2020 08:52
У Вишгороді літнім людям безкоштовно роздавали молочні продукти та вітаміни
Фото з місця події

Учора, 15 березня, у Вишгороді асоціація багатодітних родин "Перлина" безкоштовно роздавала людям похилого віку молочні продукти та вітаміни

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Погляд".

Такі безоплатні роздачі "Перлина" проводить уже не вперше, хоча основна категорія людей, з якими працює – все ж багатодітні сім’ї. Керівник "Перлини" Ольга Кондратюк розповіла, що приблизно один – два рази на тиждень в асоціації є чим поділитися з пенсіонерами. Це не тільки молочна продукція. "Якщо чогось достатньо для родин Перлини – ділимося з людьми похилого віку". Також пані Ольга поянила, чому "Перлина" розширила коло тих, кому допомагає:

"Наша асоціація є партнером фонду FoodBank, яка передає "молочку" нашій організації, а ми – нашим родинам. Також діє "поличка добра", на яку всі охочі можуть принести і залишити будь- які продукти для тих, хто потребує. Окрім того, допомагають фінансами проєкт "Благодійний клуб "Перлина" – з фонду асоціації, ГО "Рідне місто", та приватний садочок "Академія дитинства". Так ось, раніше, коли якоїсь позиції було вдосталь для наших родин, ми ділилися з іншими організаціями, а вони роздавали її своїм підопічним. А з листопада, коли ми нарешті завершили ремонт у своєму приміщені – отримали змогу роздавати продукцію в теплі безпосередньо тим, хто потребує підтримки. До речі, окрім пенсіонерів, з кожним отриманням молочної продукції, ми обов’язково завозимо її вихованцям дитячого будинку "Любисток", що розташований у селі Нові Петрівці Вишгородського району".

Окрім йогуртів, пенсіонери отримали вітаміни "Аскорутін", які "Перлині" передало одне зі столичних фармацевтичних підприємств.

За словами Ольги Кондратюк, для того, щоб отримувати таку ддопомогу від "Перлини", людям потрібно один раз принести ксерокопію документа, який підтверджує пільгову категорію, тобто пенсійного посвідчення – для заповнення документації. А при отриманні допомоги – мати при собі оригінал, який просто показати. Для інформування людей про роздачу продуктів створена окрема група у Вайбері. Однак зрозуміло, що не всі пенсіонери користуються Вайбером. То ж використовують зручні для стареньких форми інформування – оголошення на дверях клубу. А ще – спрацьовує "сарафане радіо".

Пані Ольга розповідає, що благодійність "Перлини" уже навіть супроводжується неправдивими чутками, зокрема, про те, що пенсіонери мають сплатити якийсь внесок.

Всю роботу з пенсіонерами беруть на себе волонтери.

"Це учасники організацій, дякі допомагають фінансово, а тепер і самі пенсіонери долучаються. Пропонують допомогу не лише в роздачі продуктів. А ще й хочуть вести гуртки для діток. І ми із задоволенням сприймаємо таку співпрацю. Наприклад, хочемо запустити дуже класний проєкт "Казка з бабусею", впевнена, що після карантину ми це зробимо. Адже не всі дітки мають бабусь, і не всі бабусі мають онуків, і це буде корисне, душевне спілкування для обох поколінь. Окрім того, пенсіонери подають й інші ідеї – просять проводити чаювання, зустрічі, такі собі клуби по інтересам. Звичайно, на все відразу часу не вистачає фізично, але ми бачимо, що в перспективі можна зробити багато", - зазначає Ольга Кондратюк.

Також нагадаємо, що у селі Демидів Вишгородського району троє товаришів розпивали спиртні напої, раптово, між двома стався конфлікт, який і призвів до трагедії.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: